Silly: Klar för mästarlaget

Då var det klart. Ulrica Holmqvist har skrivt på för mästarlaget Luleå Basket.

Powerforwarden från Södertälje ska plugga och har därför vänt hem till Sverige efter tre säsonger ute i Europa, hon kommer närmast från Brno i Tjeckien.

– Ulrica Holmqvist kommer ge oss styrka, storlek och internationell rutin nära korgen. Ulrica är relativt ung men hunnit med mycket i sin basket karriär och vi är väldig glad att hon vill fortsätta sin karriär med oss i Luleå Basket.  Hennes tuffhet och att hon är en lojal lagspelare är viktiga ingredienser att lägga till i vårt lagbygge, säger coach David Visscher i ett pressmeddelande.

– Jag har spelat utomlands nu i tre säsonger som proffs i Europa. Nu är det dags för mig att komma hem till Sverige och damligan. Luleå Basket känns som ett naturligt val att signa med, då man som klubb satsar hårt både på spel i både Damligan och den internationella satsning för spel i Europa. Att få möjligheter att spela inför en så stor och engagerade basketpublik i Luleå känns också väldigt inspirerade och kul. Jag har saknat att få spela inför den svenska publiken och vet att jag kommer trivas väldigt bra i Luleå. Möjligheten för mig att också kunna kombinera basketspel med planerade studier, gör ännu mer att Luleå känns som ett perfekt val. Då man som klubb jobbar med att kunna ge spelare som mig, möjligheter till att kunna kombinera elitidrott med utbildning, säger Ulrica  Holmqvist.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.