Klart: Powerforward till Umeå

Umeå BSKT har klart med en ny powerforward.

Kanadensaren Josh Wolfram lämnar college Thompson Rivers University (TRU) i Kanada  för att påbörja sin proffskarriär i Umeå och Sverige.

Han snittade på 27 matcher 18 poäng och 10 returer förra säsongen och var starkt bidragande till att TRU WolfPacks tog sig till Final Four i Canada West för första gången.

– Med Josh har vi hittat ytterligare någon som kan kliva inside och som ska vara en spelare som även ska kunna ta perimeter-skott, säger Umeå BSKTs sportchef Luca Romano.

– Superintressant värvning, kanadensiska spelare är på uppgående, välskolade och mycket pålitliga. Josh är en stor talang som kan växa mycket hos oss och bli en riktig storspelare med tiden, säger Umeå-coachen Jesper Gustavsson.

– I’m super excited. It’s always been a dream of mine to play abroad as a pro, säger Josh Wolfram, i ett pressmeddelande.

 Kontraktet med Umeå BSKT gäller till att börja med för ett år, men med en option för förlängning även över 2017/2018. Där har klubben möjlighet att behålla spelaren för redan fastställda villkor i avtalet.

– För att undvika att bygga om laget på importsidan från noll varje år har vi jobbat för denna option som vi kan effektivisera så sent som under våren 2017. Ett nytt tänk avtalsmässigt som vi känner ger trygghet till båda parter, säger Umeå BSKTs ordförande Michael Jalmby.

Mer läsning (Plus): Nytt grepp när Umeå värvar

Mer fakta: Josh Wolfram är kanadensare som fyller 24 år i sommar.
Senaste säsongen var hans sista år på Thompson Rivers University (Canada – CIS),
Han snittade  på 27 matcher 18 poäng och 10 returer
50 procent på tvåor, 36 procent på treor, 74 procent på straffkast
Josh Wolfram spelade 2015 åtta matcher för Kanads landslag i Universiaden 2015. Då fick han snitt 13 minuter och 3,8 poäng + 3,1 returer.

Josh Wolfram 2015-2016 highlights from Matt Slan on Vimeo.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.