Ett par svar

När det gäller herrlandslagets bruttotrupp och de som inte är med så har ett par svar dykt upp under dagen.

Uppsalas Anton Gaddefors är med bland de 24. Ni vet toppspelare i ligan som efter lång frånvaro efter knäoperation gjorde ett inhopp i SM-slutspelet i våras, han gjorde 15 poäng på 17 minuter innan han klev av med nya känningar i knät.

Via UNT får vi reda på att han för ett par veckor sedan gjorde en ny operation för att rensa i knät.

– Det var helt enkelt inte helt hundra, vilket det borde ha varit enligt alla tester när jag lirade i slutspelet. Knäet reagerade dåligt. Efter säsongen blev det direkt min prioritet att gå till botten med allt, jag genomgick nya magnetkameraundersökningar och träffade flera specialister, men fick inget klartecken ändå. Till slut gick de in och rensade, och nu är det tiptop. Det känns jävligt skönt, säger Anton Gaddefors till UNT.

Känslan är väl därmed att han i första hand ska sikta in sig på en försäsong med klubblaget, knappast redo att kasta sig in i landslagstrjöjan för matchning redan i augusti.

Ett annat namn som var aktuellt, men som tackat nej, är Rudy Mbemba. Ni vet talangen som slösat bort ganska mycket av sin basketkarriär med trubbel utanför planen. Han åär nu på väg tillbaka på banan igen efter två års avstänging för att upprepat ha missat dopningstester.

Via NSD som gjort en dagsfärsk intervju får vi reda på att han Mbemba prioriterar sig själv.

– Ett så känner jag att jag behvöer se över min egen framtid först. Jag hade inte landslaget i mina planer och det känns skitkul att de visat intresse och att de vill ha med mig i laget. Men varje beslut jag tar nu är jävligt viktigt. Min nästa klubbadress blir ett viktigt val för mig. Jag ville ha mer tid att besöka klubbarna och tid att vara där om de behöver snacka. Jag vill bara vara tillgänglig. Det skulle vara en grym chans att visa upp mig där också. Det blir lite för stationerat då. Då känner jag mig väldigt låst, säger Mbemba till NSD.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.