Stjärnan hyllar Umeås coach

Landslagsstjärnan Josefin Vesterberg har bytt klubb från Luleå till Udominate Basket. Hon är förstås fortfarande jättestor i hemstaden Luleå. Bloggen noterar att tidningen NSD i Luleå gjort en lång sommarintervju (Plus).

I intervjun signerad Max Wiik berättar Josefin Vesterberg bland annat att psyket och det mentala är något hon brottats med under hela karriären. Därför har hon nyligen börjat jobba med en mental tränare.

”Via SOK har jag en mental tränare som jag jobbar med. Han har hjälpt mig jättemycket. Det har alltid varit en stor svaghet för mig det mentala. Jag har varit snabb med att trycka ner mig själv och sådär. Han kommer att hjälpa mig med det en hel del.”

Intervjun var så lång att allt inte rymdes i tidningen, lite bonusinfo är utlagd på NSD-bloggen. Det handlar om en hyllning till Umeå-coachen Tamara Ruzic.

”Hon är bestämd, fokuserad och har en tydlig filosofi. Hon har dessutom själv varit korsbandsskadad. Hon vet om hur det är, alla steg man går igenom och hon har hjälpt mig mycket basketmässigt. Vad jag kan tänka på nu och i framtiden. Fysiskt också. Jättebra att hon vet vad det är och att hon och hela klubben inte vill stressa fram något. Man låter det ta den tid det tar”, säger Josefin Vesterberg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.