Kvalbråket

Det händer saker i Sveriges EM-kvalgrupp. Det handlar om läget i Bosniens trupp som är allt annat än gott.

I lördags när Ryssland på bortaplan säkrade gruppsegern (seger 78-67 borta mot Bosnien) och sin plats i EM-slutspelet utbröt ett rejält bråk. Bosniens 17-årige supertalang Dzanan Musa anklagade först (felaktigt) ryssarnas stjärna Timofy Mozgov för att ha gått för hårt åt en lagkamrat och därpå filmade Musa och låtsades ha fått en smäll.

I det läget kritiserade Bosniens NBA-stjärna Mirza Teletovic den unge landsmannen för hans betende och då fick 17-åringen ett nytt utbrott.

I efterhand har båda de bosniska spelarna framträtt och bett om ursäkt för hur de uppträdde. De har också på sina facebooksidor lagt ut en gemensam film som goda vänner.

Tydligen finns det mer i påsen bakom kulisserna för hela historien tycks landa i att Teletovic utpekas som den stora boven till oron i landslaget och han blir enligt uppgifter avstängd från EM-kvalmatchen mot Sverige i Stockholm på onsdag.

Bloggen gissar att det handlar om att försöka svetsa ihop övriga gruppen till avgörandet där alltså Sverige och Bosnien gör upp om andraplatsen i kvalgruppen.

Här är i alla fall filmklipp från det bråkiga slutet:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.