Silly: Tar in ung trio

Jämtland Basket plockar in fler unga spelare,  tre nya går in i ligatruppen. Det är Daniel Johansson (18 år), Oliver Gehrke (16 år) och Adam Johansson (16 år). Alla tre tillhörde den svenska ungdomslandslagsverksamheten den gångna sommaren och utvecklades under fjolårssäsongen i Basketettan med Jämtland U.

Med stolthet berättar klubben i ett pressmeddelande att det därmed är åtta svenska ungdomslandslagsspelare med i leken. De övriga är Niklas Larsson (22 år), Gustav Hansson (21), Anton Kobylak (20), Samuel Berkelund (19) och Olle Lundqvist (17).

– Det är egentligen inte spelarnas ålder som är avgörande utan vilken utvecklingspotential vi ser i spelarna och möjligheten att skapa kontinuitet och långsiktighet. Vi tror också det är extra intressant att följa de här killarna som har gått hela vägen från Östersund Baskets stadsdelsverksamhet och nu börjar närma sig ligaspel, säger Jämtland Baskets ordförande Erik Westin.

Jämtland Basket har ävern en bunt importspelare i sin ligatrupp 16/17: Jabril Durham, Jaan Puidet, Preston Purifoy, Dino Cinac, och Mike Bruesewitz,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.