Umeås utvärdering

Umeå BSKT är på hemresa från sitt finländska äventyr.

Ska komma med färjan från Vasa i hamn i Holmsund tid i kväll för att hinna hem till TV-sofforna för att se EM-kval (eller annat valfritt program).

Väl hemma ska det förstås bli utvärdering av läget, undersökning av spelare med skavanker och inte minst då Johan Rönströms vadmuskel.

Tryoutguarden Gerald Williams lät coach Jesper Gustavsson nöjd med efter de två senaste matcherna i Finland. Återstår att se hur klubben beslutar. Kontrakt eller inte.

– Vi ska prata vidare om det, säger sportchef Luca Romano utan att avslöja någonting.

Bloggens spekulation är inte på nivån raketforskning – men i alla fall: BSKT ska avsluta försäsongen med två hemmamatcher mot Jämtland och BC Luleå helgen 23-25 september. Det naturliga vore att förlänga testperioden och se Gerald, som tycks ha blivit lite varm i Umeå-kläderna i Finland, mot de svenska ligakonkurrenterna.

Skademässigt är det nog ingen större fara. Alla borde kunna vara friska till ligapremiären hemma mot Luleå den 7 oktober. Ja, det vill säga, alla utom långtidsskadade Nathan Dawit. 

Umeå har dock fortfarande inte löst avsaknaden av Nathans distansskytte. Laget verkar bli klart starkare nära korgarna. Men en bit i pusslet saknas. En shooting guard ska helst vara av viss storlek också för att klara de defensiva uppgifterna. Nathan ska kunna vara i spel igen efter nyår någon gång, men det finns många viktiga poäng att spela om långt innan dess.

Det finns inte BSKT-pengar för att ta in något spektakulärt som Rudy Mbemba. När det gäller honom gissar Bloggen för övrigt – efter att förhandlingarna med Norrköping spruckit – att Mbemba kommer att söka sig utomlands.

Eftersom det är knepigt att budgetera med Lotto-vinster så står nog Umeås hopp till att några av klubbens nätverksföretagare går samman och slantar upp för en vikarie för Nathan.

Just denna dag onsdag hade klubben (i morse) nätverksträff med 75 företagare.

Nätverkandet  beskrivs så här: ”Nästa Nivå – Umeås affärsnätverk är till för företagare att mötas. Inga föredrag, inga workshops, ingen idrott, inget krångel eller krav. Bara möjligheter, energi och ömsesidigt givande å tagande under 2,5 intensiva timmar på morgonen.”

Vi får väl se om det minglandet kan leda till något även för basketklubbens spelarbudget.

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.