Umeå BSKT föll i cupstart

Öppningsmatchen i Umeå BSKT Cup är även försäsongens första hemmamatch för Umeå BSKT. Det slutade med förlust mot Jämtland Basket med 81-89.

Här är matchrapporteringen:

Umeå-Jämtland.

BSKT har manfall och startar med Albin Frank, David Jallow, Egal Saleman, George Valentine och Josh Wolfram.

Först i spel från bänken: Robin Alm och André Nilsson.

Med i laguppställningen även Ninib Masso och Anton Leth. Övriga står över.

Gästernas startfemma: Purifoy Preston, Jabril Durham, Dino Cinac, Mike Brusewitz, Niklas Larsson.

Från bänken Gustav Hansson, Olle Lundqvist, Samuel Berkelund, Anton Kobylak-Berglund.

Bilden: Fighting face på Umeås André Nilsson.

Period 1: Bra Umeåstart 8-2 efter fem poäng av Josh Wolfram. Hemmalaget hade ledning hela perioden, men Jämtland jämnade ut i slutet tack vare en bra press. Perioden slut 26-23. Poängbäst så långt Jämtlands Mike Brusewitz med 9.

Period 2: Jämtland stressar Umeå och glider upp till 28-33 på tavlan. Efter 2-10 start i perioden tvingas Jesper Gustavsson ta timeout. Efter drygt halva andra är det 32-37. Gästerna tar perioden solklart på ökad intensitet. Höga poäng.
Perioden slut: 12-28.

Ställning i halvtid; Umeå-Jämtland 38-51.

Poängbäst i paus Umeå George Valentine 11. Jämtland Niklas Larsson 11.

Period 3: En mycket bra period av hemmalaget som knaprade in på Jämtlands ledning. Bra returtagning och insidespel av Umeå.
Perioden slut: 23-17 Ställning inför sista: 61-68.

Period 4: Efter 1.40 är Umeå så nära som 66-68. Bra utdelning nära korgen där George Valentine är svårstoppad. Med 5.44 kvar har vi 72-73.

Upplösningen:
4.17 kvar: Albin Frank drar i en trea till 77-75.
3.31 kvar. Kvitterat till 77-77 och sedan stoppar Frank ett uppspel och åker på osportslig foul. Två kast 77-79 och boll från sidan. Blir även 77-81.
2.11 kvar: Samuel Berkelund drar i en trea. 77-84. Jämtland run på 0-9 när Umeå gör misstag.
1.38 kvar: George Valentine foular ut (17 poäng i matchen). Jabril Durham sätter ett kast. 77-85.
1.17 kvar: Foul Umeå. Lagfoul, två kast. Dino Cinac säker 77-87.
0.35 kvar. Purifoy 77-89. Fjorton raka poäng för Jämtland.
0.19 kvar: Wolfram 79-89.
0.01 kvar: Egal två kast till 81-89.

Slut; Umeå-Jämtland 81-89.