Umeå BSKT Cup lördag

Lördagens match i Umeå BSKT Cup utspelades mellan BC Luleå och Jämtland Basket.

Det slutade med klar seger för Luleå.

Första halvlek blev jämn med ställningen 38-35.

Efter paus handlade det mest om Luleå som undan för undan utökade sitt försprång, det blev tio, femton och som mest tjugo poängs ledning.

Slutresultat Luleå-Jämtland 81-68.

Jämtland saknade jämfört med fredagsmatchen mot Umeå Dino Cinac som nu satt vid sidan med en lindad handled.

Luleå har fått landslagsmannen Tom Lidén på plats och han fick mycket speltid (29:32). Tillbaka i spel var Brandon Rozzel.

Umeå BSKT avslutas på söndagen med Umeå-Luleå.

Tränarkommentarer lördag:

Peter Öqvist, Luleå:

– Det var lite råddigt, upp och ned. Varannan minut bra försvar, varannan lite sämre. Men vi löser efterhand defensiva problem och gör åter en match där vi håller motståndarna under 70 poäng.

– Offensivt är det fortfarande lite rörigt, men vi tar en bra vinst.

– Kul att ha Tom Lidén med. Han fick mycket speltid och det är meningen att kör hårt med många minuter då han fick så lite med landslaget.

Torbjörn Gehrke, Jämtland:

– Det här är första gången under försäsongen som jag är missnöjd med hur vi som lag agerar offensivt. Vi blir alldeles för individuella, vi rör oss inte dit vi ska och passar inte bollen. Jag vet inte varför det blev så, om de kom frustration efter missade öppna skott eller något. Men vi gör inte det vi ska.

– Luleå är egentligen ganska enkla att spela mot, men nu får vi skylla oss själva. det går inte att tillåta Luleå spela med flöde. Vi visade inte alls rätta gnistan.

– Dino Cinac opererade handen i somras och har nu kört för hårt, i går mot Umeås bidrog han inte alls, när han har ont tappar han fokus. Nu fick han vila.

Matchfakta Umeå BSKT Cup
Luleå-Jämtland  81-68 (20-21, 18-14, 23-14, 20-19)
Luleå: Brandon Rozzel 18, Adam Rönnqvist 17, Tim Kearney 10,  Denzel Andersson 10, Quinton Upshur 8, Tom Lidén 6, Brice Massamba 6, Andreas von Uthman 2, Joel Svensson 2,  Jonathan Larsson 2.
Jämtland: Preston Purifoy 21, Mike Bruzewitz 18, Gustav Hansson 8, Niklas Larsson 8, Jabril Durham 7, Olle Lundqvist 4, Samuel Berkelund 2.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.