Flögs in för succédebut

Bloggen brukar sällan ha koll på division 2-basket i Stockholms-området. Men har inte undgått att höra talas om en succédebut.

Det handlar om Ashleigh Brown, tidigare i Udominate Basket och boende i Umeå. Förra säsongen hjälpte hon Eos Lund upp i basketligan dam och den här säsongen har hon ryckt in i Tensta Basket i damer division 2 Svealand.

Skälet är förstås att Tensta coachas av den förre Umeå-spelaren Demond Wiltshire, ja ni vet som bland annat spelade ihop med Johan Pierre i Umeå Virtus när det begav sig.

Ashleigh Brown flögs ned till Stockholm för Tenstas premiärmatch i tvåan mot Ekerö. Tensta vann med 80-44 och hälften av lagets poäng kom från Browns händer (Bloggen har inte hittat något protokoll och uppgifterna varierar lite om Ash gjorde 42, 40 eller 39 poäng, men det var alltså nära att hon på egen hand hade fler poäng än motståndarlaget).

Tensta BBK beskriver det så här på sin facebooksida:
”En fantastisk Ashleigt lyfte hela laget till en toppenprestation inte bara med sina 39p, med sina oändliga returer och generösa passningar utan med hela sin personlighet och karaktär!”

Bilden: Ashleigh Brown och Demond Wiltshire. Foto: Tensta Basket.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.