Lämnar laget inför premiären

Det händer fortfarande grejer i ligalagen. Just före premiäromgången kommer besked från Norrköping Dolphins att 17-årige supertalangen Felix Lemetti lämnar förra säsongens SM-silverlag.

”Guarden, som anslöt till Dolphins under sommaren efter ett år på high school i Florida, USA, flyttar hem till Stockholm och Fryshuset. Han lämnar laget omgående. Dolphins önskar Felix lycka till med sin framtida karriär”, skriver klubben.

Premiäromgången basketligan herr

Torsdag 6/10, kl 19:04 Borås Basket-Jämtland Basket, Boråshallen
Fredag 7/10, kl 19:04 Malbas-KFUM Nässjö,Heleneholms sporthall, Malmö
Fredag 7/10, kl 19:04 Umeå BSKT-BC Luleå, Umeå Energi Arena
Lördag 8/10, kl 16:15 Södertälje Kings-Norrköping Dolphins, Täljehallen

Först ut är alltså paret Borås-Jämtland.

Jonte Karlsson mot Torbjörn Gehrke i coach-matchen.

– Det känns roligt att få börja säsongen på allvar, det har varit kul med försäsong också men blir lätt träligt efter ett tag. Jag är lite nervös eftersom jag inte vet var vi eller våra motståndare står. Det kommer bli en del fel i början, med ny tränare, ny grupp och en hel del nya grejer i spelet, men på sikt tror jag det här kan bli bra. Jämtland är garanterat ett bättre lag än de varit de senaste säsongerna, säger Jonte Karlsson till BT.

Borås saknar: Christian Maråker (knä), John Brändmark (ljumske).

– Vilken underbar början att få spela iför en stor publik mot ett av de tippade topplagen i ligan. På pappret tillhör Borås förstås de lag som de flesta talar om när man pratar semifinal och final i vår. Det är lång väg dit och självklart måste man ha lite tur på vägen! Men vi vill också vara med och fightas om platserna 1-6, så detta blir en bra test för båda lagen. För egen del blir det förstås mest intressant att få coacha mot Jonte Karlsson igen som gör comeback på bänken. Kul och spännande! Sist vi möttes som motståndar coacher så har jag för mig att jag vann den matchen…..?
Så skriver Torbjörn Gehrke på klubbens hemsida.

Jämtland saknar: Jaan Puidet (rygg), Olle Lundqvist (körtelfeber).

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.