”Det var pinsamt”

Umeå BSKT:s senaste nyförvärv Terrence Oglesby sammanfattar en dålig ligapremiär:

– Vi var riktigt dåliga. Det var pinsamt i dag. Vi tog fel skott och gjorde fel saker.

Själv anlände han till Umeå i tisdags, har bara hunnit med två träningar med laget. Senast han spelade match var början av året.

– Jag känner att jag inte är i form, men det kommer bara att bli bättre, säger nyförvärvet.

Om fortsättningen:

– Vi måste förbättra oss, och det fort, säger Oglesby.

Nu väntar match mot Borås borta, och det redan på tisdag.

– Min fru är från Borås så det ska bli spännande att spela där. Borås är precis som Luleå ett riktigt bra lag, så det kommer också att bli tufft, säger Oglesby.

Norsk-amerikanen blev poängbäst i Umeå med 17, men sett till skottprocenten var inget vidare. Han hade 6 av 18 från golvet, fördelat på 4 av 6 på tvåor och 2 av 12 på treor, från strafflinjen 3 av 4.

Mer läsning (Plus): Det var pinsamt i dag

Bilden: Terrence Oglesby i sin debut för Umeå BSKT. Foto: Peter Hegethorn

I tidningskrönikan skriver Hegethorn:
”Jahapp. Det var den premiären. Undertecknads skrällvarning visade sig vara ett rätt igenom uselt tips. Publiken i Umeås sporthall saknade totalt namnet ”Energi” i arenan. Suckarna var djupa när hemmaspelarna missade skott efter skott och hasade runt på tröga fötter.
Intrycket var att vi såg en bunt diesellok som tuffade på och fick enorma problem när det visade sig att motståndarna från Luleå agerade som ett gäng muterade och trimmade duracell-kaniner.”

”Ska vi då gråta blod över Umeås premiärinsats? Nädå. Shit happens. Vi snackar premiärnerver överlag, ringrost på nyimporterade norsk-amerikanen och lite sånt. Vi får inte glömma att BC Luleå är en guldkandidat på riktigt och att Umeå BSKT ska slåss med Malbas (som i premiären torskade hemma mot Nässjö) om den åttonde platsen i ligan, allt annat är rätt orealistiskt”.

Läs hela krönikan (plus) här

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.