Sänkta priser

Ekonomiskt krisdrabbade Uppsala Basket sänker priserna till herrlagets ligamatcher.

Det beslutades under gårdagskvällens stormöte.

Nya bud är exempelvis 100 spänn för en matchbiljett (tidigare kostade biljetterna i ett spann från 120 till 245 kronor, något Uppsala fått mycket kritik för). Nytt är vidare exempelvis ett erbjudande om familjebiljetter för 300 kr (två vuxna och upp till fem barn).

Klubbledningen konstaterade även att en ny organisation måste på plats med en kombination av både anställda och ideella krafter.

På hemsidan beskriver klubben stormötet: ”När Uppsala Baskets styrelse och klubbledning arrangerade öppet möte på måndagskvällen slöt nästan 80-personer upp. Det blev fullsatt i konferensrummet med människor med stort baskethjärta och med både viljan och idéer att hjälpa Uppsala Basket ur den ekonomiska krisen”.

Ekonomiska läget i korthet är redovisat så här: ”Klubben drog på sig en skuld på cirka två miljoner kronor under 2013, 2014 gick vi med vinst en miljon och 2015 plus minus noll. Vi gick alltså in i 2016 med cirka en miljon i skulder. Som bekant för de flesta har vi fått bidrag från intresserade privatpersoner under åren – bidrag som nu trappas ned. Vårt mål under 2016 var (och är) att kompensera för lägre bidrag med ökad sponsorförsäljning. Då vi redan dragit ned våra kostnader med cirka 2,5 miljoner kronor från åren 2013 och 2014 och de flesta spelarkontrakten var låsta ett år till fanns inga mer kostnader att spara på. Den ökade sponsorförsäljningen har uteblivit och således måste vi dra i handbromsen, vilket vi nu gör och ber om hjälp”.

Bloggen noterar: Positiva tongångar från stormötet. Om detta kan ge nya friska intäkter tlll konkurshotade klubben som ”lever vecka för vecka” återstår att se. För att kunna betala resor och spelarlöner behövs mer än en mejlbox för idéer och ett swishkonto för de som vill skänka en slant.

Läs mer: Spelarnas öppna brev

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.