Umeå-coachens passning

Den ständiga munhuggningen mellan Umeås Jesper Gustavsson och Jämtlands Torbjörn Gehrke fortsätter.

Inför resan till ”nya” sporthallen i Östersund skickar BSKT-coachen en skön passning.

– Det ska bli kul att åka till Östersund och spela i deras nyrenoverade fina baskethall. Jämtland har ännu inte vunnit där, så all press ligger på dem. Inför den här säsongen har Jämtland satt målen högre än vad vi har gjort, de ska väl bli fyra/femma i grundserien, men om vi skulle vinna mot dem nu så går vi förbi dem i tabellen.

Hur är det med rivaliteten och ”beefen” med Torbjörn Gehrke?

– Den lever alltid, vi norrlandslag har alltid prestigeladdade möten och vi är ju ett flertal gamla Jämtlands-spelare i Umeå som gärna plockar ned dem, säger Jesper Gustavsson.

Torbjörn Gehrke själv lägger ut texten på Jämtlands hemsida där han bland annat skriver:

”Umeå har haft en minst sagt tuff inledning med endast en seger på sju matcher. De första två förlusterna måste ha varit demoraliserande eftersom de hamnade på runt 40 poängs torskar. Men efter de första två kölhalningarna har Umeå hållit matcherna jämnare och förlorat med dryga 10p och bara 6p mot Norrköping. Dessutom har man haft problem med skador då endast 5 av 14 spelare spelat samtliga matcher och fått minuter pga. skador. Samtidigt skulle jag ljuga om jag inte sa att jag är mycket förvånad över Umeås svaga inledning oavsett skador och problem att träna.”

Matchguiden, basketligan herr.

Jämtland–Umeå BSKT
Plats: Sporthallen Östersund.
Tid: Kl 19.04 tisdag.

Tränarsnack
– Jämtland har ett bra lag men vi var nära att slå dem på försäsongen trots att vi då saknade tre starters. Vi har en uppåtgående trend just nu, spelade okej mot Norrköping och även senast mot Luleå bortsett från några platta minuter, säger Jesper Gustavsson.

– Vi har spelat bra basket i stora – eller mycket stora delar av alla våra matcher, så om någonting är till vår fördel är det att vi har haft ett jämnare spel än Umeå i våra matcher, säger Torbjörn Gehrke.

No­te­ra att …
… Inför tisdagens omgång är Jämtland Basket tabellsjua med två segrar och fyra förluster. Umeå BSKT på åttonde och sista slutspelsplats har en seger och sex förluster.
… På försäsongen möttes lagen i träningscup och då vann Jämtland med 89-81 i Umeå.
… Umeås Johan Rönström missade Luleå-matchen senast, men är nu piggare efter sin förkylning.
… De stukade fötterna på Umeås Josh Wolfram och Gerald Williams har ”dag-för-dag-status”. Båda åker med laget till Östersund och testar på uppvärmningen för sena beslut om spel eller ej.

Bilden: Coach Jesper Gustavsson. Foto: Johan Löf/Axellöf.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.