Frågetecken i mästarklubben

Frågan hur det egentligen är ställt i mästarklubben Luleå Basket har ännu inga svar.

Efter tre raka SM-guld hamnade den mäktiga damligaklubben i någon sorts skitstorm där nyckelpersoner i ledningen hoppade av, flera toppspelare drog till andra klubbar – inte minst då stjärnan Josefin Vesterberg som under uppmärksammade former valde Umeå och senare fick sällskap av Martina Stålvant. Sedan fortsatte det med att guldcoachen Jens Tillman fick sparken och det utvecklades till en sorts rättslig såpa som ännu inte har nått någon slutpunkt.

Sportsligt har det varit en tuff höst för Luleå som förlorat alla matcher i Eurocup och torskat tre gånger i svenska ligan. I mötena med Umeå Udominate har Luleå inte ens varit nära.

Som följd av sämre prestationer har det tidigare grymma publiksnittet rasat rejält och därmed även intäkterna.

På de flesta frågor om truppen ska förstärkas har klubben duckat. Målsättningen anges ändå vara ett fjärde raka SM-guld.

I dag i NSD uttalar sig Luleå Baskets klubbdirektör Monika Wikström-Johansson och hennes sätt att uttrycka sig väcker faktiskt ännu fler frågetecken.

Forwarden Jelena Antic från Makedonien är ett nyförvärv som gjort det mycket bra i Luleå med ett snitt på 12,6 poäng, 7,1 returer och 4,4 assists. Men hon har bara kontrakt till i januari och något besked om förlängning finns inte.

– Det finns många aspekter – både ekonomiska och sportsliga. Jelena har till exempel ett artistkontrakt just nu och blir genast mycket dyrare om det förlängs, säger Monica Wikström-Johansson till NSD.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.