Ligaklubbens kris större

Östersund Baskets damligalag har gått ut med ett nödrop för att få in 100.000 kronor från allmänheten på grund av stora problem med likviditeten. Men den ekonomiska krisen är större än så.

Samtidigt som begäran om hjälp från vanligt folk och fans så har Östersund Basket gått till Östersunds kommun med en vädjan om 300.000 kronor.

– Givetvis hoppas vi på ett positivt bemötande. Det handlar om att Östersund Basket är det enda damlaget i kommunen som spelar i yppersta elitdivisionen. Att etablera sig där tar tid och vi hoppas på förståelse om att nu få hjälp ur knipan, säger styrelseledamoten Bosse Svensson till ÖP.

Förra säsongen då klubben tog sig upp till ligan blev det ett underskott  med nästan en kvarts miljon kronor. I höst har laget spelat många bortamatcher på grund av ombyggnad i Östersunds sporthall och det är akut likviditetskris (alltså slut pengar i kassan).

På fråga om hur kritiskt det är för ligaklubben svarar Bosse Svensson så här i Östersunds-Posten:
”Vi klarar det här, det är min innersta övertygelse”.

Förra säsongen räddades Östersunds herrligalag Jämtland Basket från konkurs av skattebetalarna då kommunen gick in med 800.000 kronor.

Uppdatering: Östersund Baskets Krister Blomgren uppger för ÖP vilken krisplan som klubben har – om det inte blir några kommunala pengar: ”Då måste vi göra oss av med spelare, båda våra utländska tjejer, Taylor och Taylor (Wurtz och Proctor) ryker. Det är krisplanen.”

Bloggens kommentar: Det är mycket svårt att se hur Östersunds kommun efter den tidigare stora insatsen för herrlaget ska kunna säga nej till damerna.

En kommentar

  1. Mikael Tillström

    Kanske vore det bra om ansvariga kunde lära sig att inte handla upp sig på spelare som man inte har råd med.
    Själv får jag fananåda kolla om jag har pengar nog, INNAN jag åker och köper något!
    Hur kommer det sig att politiker och sportansvariga alltid gnäller efter att ha gjort av med andras pengar?
    Att komma krypande och tigga efteråt från kommunens invånare verkar som tiggeri. Kanske kan ansvariga ta en burk och sätta sig utanför någon affär i sällskap med andra olycksdrabbade?
    Av mig får ni vare sig medlidande eller kontanter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.