Umeå räckte inte till

Då är Eurocup över för den här gången.

Umeå Udominate kan inte gå vidare från gruppspelet, detta efter hemmaförlusten mot franska Carolo.

Slutresultat 68-86.

– Vi missar alldeles för många skott och så fort vi gör misstag blir vi straffade mot så här bra motstånd, säger Umeås coach Bo Ågren-Malm.

– Vi får ta med oss spelet i andra halvlek och att vi aldrig gav upp utan försökte hela vägen, säger Bo Ågren-Malm.

– Ett bra resultat på bortaplan, nu är vi klara för avancemang i Eurocup. Tråkigt var att vi fick nya skador, som med Amel Bouderras axel, det är tufft då vi har match igen (franska ligan) om mindre än 48 timmar, säger Carolos coach Romauld Yernaux.

– Vi presterade ett bra försvarsspel och klarade även av att göra 86 poäng på bortaplan, det är bra. Det här är ett smart lag, säger Romauld Yernaux.

– Jag är så ledsen, vi trodde att vi skulle kunna ta det här. Carolo spelade bra försvar, men vi missade även öppna skott, säger Udominates Santa Okockyte (bilden).

– Vi visste att det skulle bli en fysisk matchoch var mentalt förberedda på det. Vi klarade av att läsa deras spel och rörde oss bra utan boll. Skönt att gå vidare i Europa-spelet, säger Carolos Alicia Devaughn som hade 21 poäng + 12 returer som satte 10 av 12 skottförsök. ”Mina lagkamrater var bra på att hitta mig”

Mer läsning: Udominate ute ur Eurocup

Se TV-intervju med lagkapten Salome Kabengano: ”Möter för dåliga lag”

TV: Se matchen i repris

Mer läsning (Plus): ”En stor besvikelse”

Kvällens Europa-fakta

Basket Eurocup, damer, grupp H

Umeå Udominate–Carolo,Frankrike 68-86 (14-20, 13-22, 22-18, 19-26)
Umeå Udominate: Santa Okockyte 20, Martina Stålvant 13, Zenta Melnika 12, Klaudia Lukacovicova 8, Tanya Massamba 8, Ilaria Zanoni 5, Salome Kabengano 2.
Carolo, Frankrike: Alicia Devaughn 21, Valerija Berezjinska 18, Amel Bouderra 17, Hhadydia Minte 10, Kaleena Lewis 9, Lidija Turcinovic 8, Victoria Majekodunmi 3.

Luleå–Wasserburg,Tyskland 49-86 (16-23, 10-19, 15-17, 8-27)
Luleå: Dakota Whyte 13, Janis Ndiba 12, Anna Barthold 8, Katelyn Bussey 7, Ulrica Holmqvist 5, Fanny Mosesson 2, Elin Lomgren 2.
Wasserburg, Tyskland: Milica Ivanovic 17, Omowumi Agunbiade 16, Milicia Deura 14, Sheylani Peddy 12, Nathalie Fontaine 8, Soana Lucet 7, Aliaksandra Tarasava 6, Britta Worms 4, Katharina Fikiel 2.

Så här var matchen Umeå-Carolo:

Bara att ge sig för övermakten

Udominate hade som bärande i idé att göra livet surt för Flamme Carolos stjärna Amel Bouderra. Problemet var bara att OS-guarden från Frankrike var alldeles för bra.
Redan i halvtid när Carolo ledde med 27-42 hade Bouderra gjort 8 poäng och levererat 7 assists. En lirare på 163 centimeter som hade fullständig kontroll över allt både på och vid sidan av planen. Hon slutade på 17 poäng + 14 assists!

Kännetecknande för det franska topplaget är dessutom att lagförsvaret är svårt att ta sig igenom, vilket ledde till låg skottprocent för Umeå (30% i första halvlek) Gästerna hade enklare att spela till sig lätta avslut och hade före paus hög skottprocent, bland annat med 5 av 8 (62,5% på trepoängsskotten.
Flammes Carolo vann även returtagningen klart.

Flammes Carolo Basket Ardennes spelade smart och hushöll dessutom med krafterna då de i praktiken bara spelade sex spelare med bland annat en toppspelare som Kim Mestdagh på skadelistan.

Udominate roterade på sju spelare och fick tidigt ett avbräck då centralgestalten Zenta Melnika fick två snabba foul i första perioden.

I andra halvlek jobbade Udominate hårt för att komma tillbaka i matchen och var på gång i början av den sista perioden. Som minst var där skillnaden sju poäng vid läget 53-60.
Men Bouderra svarade snabbt och med sex minuter kvar var det åter 15 poäng upp för gästerna. I slutet av matchen åkta Bouderra på en smäll och utgick – men då var matchen redan avgjord.

Amerikanskan Alicia Devaughn briljerade med 10 av 12 skott i korgen + 112 returer på hennes konto.
I Umeå var det inte alls samma utdelning i statistiken eller i matchen.
Europa-äventyret är över för denna gång.

Umeå har två evakueringsmatcher i gruppen, borta mot Wasserburg och hemma mot Luleå. Det får ses som träningsmatcher när fokus nu ligger på svenska SM-slutspelet i vår.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.