Matchdag Visby-Udominate

I går fredag hade Umeå Udominate Basket en lång resdag efter Eurocup-triumfen borta mot Wasserburg i Tyskland. Nästa uppgift är i dag lördag svenska ligan och Visby Ladies på Gotland.

Umeå vann med 83-82 i Tyskland och även om coach Bo Ågren-Malm fått beröm för taktiken så lägger han själv hela förtjänsten på spelarna.

– Matchen var en djälva batalj. Det var roligt att se hur de svarade upp mot allt vi ville göra och spelarna hade väl en del som de ville bevisa. Nu var det inte alls samma lag som i hemmamatchen mot Wasserburg, den här gången hämtade alla kraft ända nere i källaren och gav en energiboost. Ett styrkebevis, säger Bo Ågren-Malm.

Matchen i Wasserburg har väckt en del uppmärksamhet. Inte bara för att Umeå vann. På så kallade sociala medier var det stor upprördhet över domarinsatsen. Umeå-coachen tog det lugnare, men ger ändå en kommentar efteråt;

– Stundtals var det handboll eller brottning, bland annat råkade Sally Kabengano ut för ett omvänt livtag bakifrån utan att det blev foul. Vid ett tillfälle lutade jag mig fram mot en av domarna och försökte påpeka att det var en basketmatch vi höll på med, säger Bo Ågren-Malm.

Har du några hela och friska spelare till matchen mot Visby?

– Jodå, vi har spelare så vi klarar oss. Sedan får vi se status hur det är på lördag eftermiddag och hur många minuter respektive spelare får. Det är inget nytt med slitna spelare.

Uppkast basketligan dam i Visby är klockan 16:00.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.