Livat på tomtebasket

Måndagskvällens tomtebasket i Umeå blev en livad tillställning med stor uppslutning av många små och en del stora spelare, plus förstås en hel del föräldrar.

Umeå BSKT-spelare och Udominate-spelare lekte och minglade + tävlade i femkamp med såväl trepoängsskytte (Robin Alm vinnare) plus en del udda grenar som paketinslagning i tvåmannalag där varje spelare fick använda en hand.

En lärorik tipspromenad fanns med på programmet och bland svaren fanns exempelvis att Zenta Melnika kan fyra språk flytande, att George Valentine har dunkat flest gånger under säsongen, att Martina Stålvant använder sex par basketskor under en säsong, att längsta spelaren är Josh Wolfram, 209 centimeter. Okänt fakta för många: Karolina Tellman är en rappare.

Stor spänning rådde i väntan på Lucia-tåget. Vem skulle vara kvällens lucia bland alla spelare i trupperna från BSKT och Udominate? Svaret: Tanya Massamba.

Ett av de längsta (!) Lucia-tågen någonsin… och så konstateras att spelarna är bättre på att spela basket än att sjunga skönsång. Men viljan och inställningen var toppen.

Bloggen kikade förbi och tog en tomtebild som får illustrera det hela.

Här på Sporten finns ett bildspel att kika på

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.