Explosiv start i Umeå

Umeå BSKT-Jämtland Basket

En explosiv start i Umeå där orangeklädda hemmalaget kom ut starkt och gjorde 18 poäng på fyra och en halv minut.

Jämtland hänger med bra i poängprotokollet och det har varit rejäl underhållning.

Efter åtta minuter har Umeå ledningen med 27-18.

Första perioden slut: 28-23.

I början av andra är Jämtland ikapp vid 28 lika. Ett litet problem för gästarna kan bli att Dino Cinac tidigt åker på sin tredje foul. Umeå svarar till 37-30 fyra minuter in i perioden och timeout Torbjörn Gehrke Jämtland. BSKT tar sig upp till ledning med 10 vid 47-37. Åtta av nio Umeå-spelare har gjort poäng.
Umeå-publiken jublar högt och.får se sitt lag passera 50 gjorda poäng efter knappt 18 minuter. Vi har 51-41 med 2.03 kvar till halvtid. I slutet av perioden gör BSKT några misstag och vips närmar sig gästerna. 51-46.

Andra perioden slut: 23-23
Ställningen i halvtid: 51-46

Summering första halvlek: Inget försvarsspel som kommer att gå till världshistorien. Men underhållande är det. Mer publik än vanligt har kommit till Umeå Energi Arena – för att se nya dragplåstret Rudy Mbemba.

Bilden: Rudy Mbemba i hemmadebuten.