Klart: Coachbyte i ligalaget

Han har flaggat för att han kanske skulle sluta – och nu är det klart att Kelly Grant lämnar Uppsala Baskets ligalag på damsidan. Allt i samförstånd med klubben.

Den som tar över blir den tidigare assisterande coachen Thomas ”TJ” Jackson och han får till sin hjälp Henrik Johansson, som tidigare bland annat varit tränare för Umeå Comets, samt för Jämtlands herrar och damer.

– Min förhoppning är att ”TJ” står för kontinuiteten och jag för energin. Mitt mål är att kunna stötta ”TJ” och tjejerna, säger Henrik Johansson till UNT.

Klubbens mål är att klara sig kvar i basketligan dam, sannolikt via kvalspel då laget ännu inte vunnit en enda match i serien (15 raka förluster).

Men en billigare lösning på ledarsidan så ska en amerikansk spelare kunna värvas. På önskelistan finns en rutinerad pointguard.

– Pengarna vi tidigare lagt på Kelly kommer vi i stället att lägga på en spelare, säger sportchefen Sonja Entzenberg till UNT.

– Vi tittar på olika alternativ men vi ser ingen så bra svensk spelare som är ledig. Vår absoluta dröm skulle vara att få tillbaka Tiffany Brown men hon är under kontrakt och det går nog inte. Det blir viktigt att få in en spelare som förstår sin roll i laget, säger sportchefen till UNT.

x x x x x

En match är spelad i damligan i kväll onsdag. Det var en jämn match där gästande Eos var i tät med 54-55 med 2.38 kvar på klockan.
Men i slutet gjorde Norrköping elva raka poäng.

Slutresultat: Norrköping-Eos 65-55 (11-12, 14-18, 22-13, 18-12).
Norrköpings bästa: Sofia Pelander 17 poäng + 9 returer, Shanity James 16 poäng + 8 returer.
Eos främsta: Georgia de Leeuw 17 poäng + 5 returer, Antoniette Thompson 12 poäng + 5 returer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.