Lista: BSKT-moments

Okej, då tar Bloggen tag i uppgiften att skruva ihop en lista över BSKT-moments på allt som hänt före jul.

10) Första smällen. Mannen som även kallats Stockholms kebabätarkung gjorde ett upphopp på första träningen, knäskålen sprack i två bitar och Umeå BSKT.s nyckespelare Nathan Dawit var borta. Han har hopp om att kunna spela i slutspelet till våren.

9) Övriga smällar. Svårt att hålla räkningen på alla skador, Magnus Haney, Johan Pierre, David Jallow, Fredrik Björnsson, Albin Frank, Johan Rönström, Jesper Hallberg, Terrence Oglesby, Josh Wolfram, George Valentine. Alla har de missat matcher. Faktiskt är det bara två gubbar som deltagit i alla 14 ligamatcherna – det är André Nilsson och Egal Saleman.

8) Sista smällen. Stjärnan Rudy Mbemba däckad till golvet i Norrköping i sista matchen före jul. En höftskada. Läkarbesök väntar i Umeå den 27 december. Väldigt ovisst när han kan spela igen. Umeå har hemmamatch redan den 28 december – mot Södertälje. Plus hemmaderby mot BC Luleå den 3 januari.

7) Dubbelsmällen. Sereiestarten blev allt annat än vacker. Umeå BSKT inledde ligan med hemmaförlust mot Luleå med siffrorna 53-92. I andra omgången small det igen med 104-66 torsk borta mot Borås.

6) Nyckelvinsterna. Herrligan har bara nio lag eftersom många klubbar har svårt med ekonomin. Åtta lag går till slutspel och i enlighet med alla tips är det lågbudgetlagen Malbas och Umeå som ska göra upp om den sista slutpselsplatsen. Före jul har det gått bra för BSKT med vinst hemma 88-74 och vinst i Malmö med 104-80.

5) Humörspelaren. Hemmasonen Egal Saleman blandar och ger i ligan. När vibbarna är uppåt så går det djäkligt bra. Exempelvis 25 poäng vid vinsten mot Jämtland med magiskt skytte av Egal. 20 poäng vid segern hemma mot Malbas med magiskt skytte av Egal.  Men det finns också tunga matcher, exempelvis hemma mot Luleå med 0 av 7 på skotten. Fansen önskar jämnare formkurva.

4) Gåtan. Kanadensaren Josh Wolfram, 209 cm, såg stark ut på försäsongen och i träningsmatcherna. Men när serien började funkade ingenting, Josh sköt träff på 10 av 41 skott på de fyra första matcherna. Klubben jobbade på med konceptet tålamod, lät collegestjärnan börja på bänken som inhoppare. Sista matchen före jul gav 17 poäng + 11 returer, men ändå ingen riktig fullträff.

3) Bomben. Värvningen av en av svensk baskets mest talangfulle spelare någonsin Rudy Mbemba. Snacka om skräll och en stor fjäder i hatten för Umeås ideellt arbetande sportchef Luca Romano. Mediagenomslaget blev enormt för att gälla ett bottenlag i ligan och i ett slag fördubblades publiken när stjärnan gjorde hemmadebut i Umeå Energi Arena.

2) Klippan. Han är inte den mest spektakuläre killen i ligan. Han är mindre än de flesta centrar. Han skjuter inte ett enda trepoängsskott. Men George Valentine går alltid ut och gör jobbet utan att fuska med någonting. Lite i det tysta levererar han 12 poäng, 8 returer, 2,2 steals och 1,2 blockar i snitt per match. Han har ligans klart bästa tvåpoängsprocent (71,29%), han har ett effektivitetsmått på 20.15 (fjärde bäst i ligan). Med mera.

1) Showen. Uppvisningen i Umeå när Rudy Mbemba ledde Umeå tll hemmaseger (med bland annat 7 av 10 på trepoängare) mot Jämtland fick drygt 800 åskådare att gnugga sig i ögonen, koppla på stora leendet, koppla upp sig och meddela alla sina vänner på sociala medier att här händer grejer.

Bilden: George Valentine är en klippa. Foto: Johan Löf/Axellöf.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.