Stämmer klubben

Odin Lindell fick sparken av Uppsala för att han spelade padel på fritiden. Nu stämmer han klubben som menade att han begått kontraktsbrott eftersom han samtidigt med padelspelet inte deltaget i träningar på grund av skadekänning.

Sportbladet har nyheten om stämningsansökan som lämnats in till Uppsala tingsrätt – där Odins Lindells krav på Uppsala Basket är 142 861 kronor.

– Vi stämmer dem dels på ett allmänt skadestånd på 50 000 och dels på utebliven semesterersättning och semesterlön och det är 92 861 kronor, säger Lindells juridiska ombud Martin Klette till Sportbladet.

Klette uppger för tidningen att han tror på goda chanser att få igenom stämningen. Han är också mycket kritisk till hur spelarärendet hanterats.

– Det är inte särskilt professionellt agerat. Jag hade förväntat mig mer av en ligaklubb i basket. Att det på något sätt skär sig mellan en spelare och en tränare kan ju alltid hända, och så länge man agerar på ett professionellt sätt kan man alltid lösa det. Men att bara sticka huvudet i sanden, alternativt som i det här fallet stänga av spelaren från träning och match och inte försöka lösa det, det är oerhört oprofessionellt, säger han.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.