Umeås konkurrent gör byte

Malbas ligger sist i basketligan men har inte gett upp hoppet om att försöka hinna ikapp Umeå BSKT i jakten på den sista slutspelsplatsen. Nu rapporteras om ett byte i spelartruppen.

Ut lagkaptenen Fredrik Larsson – profilen som startat alla matcher för Malbas, spelat nära 34 minuter per match och snittat 11,3 poäng, 3,6 returer och 1,2 assists. På väg in en ny importspelare.

– Jag hoppas det är klart inom det närmaste dygnet. Det rör sig om en utländsk spelare. Det är viktigt att vi försöker få in energi att spela så bra som möjligt och hjälpa de unga spelarna. Så att vi kan spela på en högre nivå. Det ska väl mycket till för att vi ska nå ikapp Umeå och ta en slutspelsplats, men det är många matcher kvar,  säger Malbas coach Henrik Svensson till Sydsvenskan.

Anledningen till att lagkaptenen Fredrik Larsson inte blir kvar i Malbas är att han fick ett erbjudande från spanska division 3-klubben Arcos Albacete, han hade utlandsklausul och i förra veckan bestämdes att han skulle lämna Malmö-klubben. Men sedan  blev det inget av Spanien-erbjudandet och Larsson stod då utan klubb. I det läget valde Malbas att inte ta tillbaka lagkaptenen.

– Vi hade en bra dialog när det blev klart att det inte blev något med den spanska klubben och vi kom fram till denna lösning i bästa samförstånd. Nu letar vi på transfermarknaden efter att förstärka laget, det finns gott om spelare men vi har en tight budget att hålla oss till. Det måste gå ganska snabbt också, då sista dagen för övergångar är den 31 januari, säger Malbas sportchef Janne Hasselström till basketsverige.se

Malbas har för övrigt beslutat att, av ekonomiska skäl, inte ersätta sparkade amerikanske centern Jake Zuilhof.

Tidigare under säsongen har Umeå vunnit två av två möten med Malbas. Tredje ligamötet lagen emellan är nu kommande tisdag den 24 januari i Umeå Energi Arena.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.