Varmaste applåden

När Agnes Nordström reste sig från bänken och Udominate Basket begärde byte så tog 402 åskådare i Umeå Energi Arena upp årets varmaste och längsta applåd.

– Skitkul, jag blev nästan rörd när jag skulle springa in, säger lagkaptenen om sin entré efter drygt tio månaders speluppehåll.

I första halvlek var hon felfri från golvet med 5 av 5 skott. En statistik hon ”förstörde” med lite ringkant ut i andra halvlek. Men 7 av 11 skott totalt (64 procent) och 15 poäng, 3 assists plus 3 returer på 19 minuter är minst sagt bra.

– 100 procent hade suttit bra, säger Agnes med ett leende.

Agnes skadade foten lördagen den 12 mars 2016. Det var på hemmaplan i match mot just Mark Basket – och nu blev det comeback i samma hall mot samma motstånd …

– Jo, jag har haft lite funderingar inför just den tanken och inte velat prata om det innan. Känslan var väl lite sådär. Men nu blev det så här och det kanske är ett tecken.  En mening att jag ska börja igen där jag slutade och lyfta därifrån. Efter tio långa månader är jag mentalt stärkt av den här historien, säger Agnes.

Mer läsning (Plus): Finns bara en Agnes Nordström

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.