Det egna ansvaret

Snabb summering av ligakvällen.

Umeå BSKT och Malbas förlorade igen. Inget hände i botten av tabellen. Luleå rycker i toppen efter sin tolfte raka hemmaseger – samtidigt åkte Södertälje i Norrköping på sin andra raka förlust. hetast i ligan just nu är Jämtland som följde upp bortasegern i Södertälje med en ny uppvisning, denna gång borta mot Borås.

Umeå BSKT saknade sex tongivande namn och spelade borta mot ligaledaren BC Luleå inför närapå 1900 åskådare.

Kan det bli tuffare?
– Nja, grejen är att vi själva måste bli tuffare. Det går inte att peka åt ett annat håll och skylla på de som är borta. Här har bänkkillarna en chans att kliva fram, men om en boll studsar åt ett håll så går det inte att springa åt andra hållet. Alla måste ta ansvar för sina egna fel, säger Umeås coach Jesper Gustavsson.

– Vi får bryta ihop och komma igen på ett mentalt plan.

Umeås nästa match är om precis en vecka – då hemma mot Borås.

Mer läsning (Plus): ”Måste se sig i spegeln”

BC Luleå såg ingen anledning att ta mötet med Umeå med ro. Tvärtom.

– Om vi kommer etta i serien, som vi siktar på att göra, så kommer det här vara motståndet i kvartsfinalen. Så vi ville sätta ner foten och visa vad vi kan, om vi nu får möta dem, säger BC Luleås Adam Rönnqvist till Luleå-tidningarna.

Lagkamraten Tom Lidén var inne på samma linje:

– Det var ett ”statement” att det inte kommer att bli lätt om de får oss. Det tror jag också att de känner efter den här matchen. De vill nog helst inte ha oss, skulle jag gissa.

Fakta: Säsongens möten BC Luleå-Umeå BSKT;  92–53, 74–56, 91–56, 105–47.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.