Kvällens kommentarer

Okej, efter en hyfsat hektisk sportkväll på redaktionen med en galen hockeyavslutning för Björklöven (jo de vann i sista minuten och klarade allsvenskt kontrakt och kan nu ta semester) så kommer här lite kommentarer kring ligabasketen.

Bo Ågren-Malm efter Udominates 24:e raka seger:

– Vi vann på defense, defense, defense och defense. Vi plockade bort Marks nummer fyra Tiasha Gray, hon hade bara fyra poäng före paus och det blev väl nio totalt. De hade jättevårt att komma till skott och om de fick iväg något så var det tuffa lägen, Malaika Green fick i väg någon regnbågstrea planka i.

– Vi slappnade av i sex minuter i tredje perioden, det var inte okej, men i övrigt såg det riktigt bra ut. Alla i laget fick röra på sig och gjorde det bra. Vi roterade rejält med tanke på att vi har ytterligare två matcher de närmaste fyra dagarna. Ett extra plus till Salome Kabengano som var i verkligt gott slag i kväll.

Det blev ett par stukade fötter, läget med det?

– Ilaria Zanoni och Zenta Melnika fick lätta stukningar och kan säkert spela redan i nästa match.

Udominate spelar närmast i Norrköping på söndag och därpå borta mot Alvik på tisdag.

Marks coach Robin Sandberg har också ett tajt spelschema. Redan i morgon lördag är det dags igen.

– Vi gör en okej match och försökte spara lite på folk till lördagens match mot Alvik, det är en jätteviktig match för oss med chansen att vinna och ta fjärdeplats och det är den matchen vi haft fokus på,  säger Robin Sandberg till Markbladet TV.

x x x x x

Umeå BSKT:s Jesper Gustavsson efter förlust hemma mot Uppsala inför 123 åskådare:

– Vi krigade hårdare och får mer energi, men vi släpper också till 37 straffkast på att vi är lite sena. Jag tycker vi kommer ut bra efter halvtid och sätter emot, vi tar rätt skottval, men allt går inte i. Jag är jättenöjd med att vi har hela 19 assists, det är bra när vi delar bollen så. Albin Frank hade 6 assists, Gerald Williams 4 och Terrence Oglesby 3.

Uppsala är bra och hugger direkt någon vänder ryggen till. Det blev 18 poängs skillnad till slut. Uppsala sköt 12 av 24 från trepoängsland. 5 av 7 av Axel Nordström.

– Vi hann inte riktigt ut, vi gav Axel, plus Alex och Gaddefors öppna skott.

Något besked om axelskadan på Josh Wolfram och nacken/skuldran på Gerald Williams?

– Nä, jag har ingen aning. Vi hoppas att det är något mindre allvarligt.

Amerikanen Gerald Williams och norsk-amerikanen Terrence Ogelsby var tillbaka i Umeå. Williams fick drygt 25 minuter innan skadan och Oglesby fick 15:34. Båda hade träff på 4 av 12 skottförsök. Oglesby var uppenbart missnöjd med speltiden när han inte fick komma in i slutet. Coach Gustavsson höjde inte ett ögonbryn.

– Vi har två som hade tränat en enda träning innan den här matchen.

Se höjdpunkterna från Umeå BSKT-Uppsala här

x x x x x

Uppsalas coach Kevin Gaines hann Bloggen inte prata med, så här saxas ett citat om Axel Nordström från Upsala Nya Tidning:

– Axel måste vara Årets bänkspelare. Han gjorde 16 poäng mot Jämtland och nu 23 poäng mot Umeå.

Axel Nordström själv till UNT:

– Jag sköt med bra självförtroende i dag. Man ju vill visa här uppe syrrans stad (Agnes Nordström i Udominate) att lillebrorsan också kan.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.