Omgång 25

En match återstår i omgång 25 i Basketligan dam. Den spelas på söndag eftermiddag i Norrköping där Dolphins tar emot Udominate från Umeå.

Norrköping står på 11 segrar/13 förluster och är som slutspelsklart lag just nu tabellsexa som lite teoretiskt är inblandad i striden om fjärdeplatsen tillsammans med Mark och Telge. Det blir dock väldigt svårt då Dolphins har sämre inbördes mot båda dessa lag. Dolphins har efter Udominate kvar att möta Visby (borta) och i sista omgången Uppsala (hemma).

Obesegrade ligaettan Udominate har som bekant 24 raka.

– Det bra för våra tjejer att möta så pass individuellt duktiga spelare. För oss som lag är det ett bra test där vi måste göra allt mycket snabbare. Det blir en utmaning att klara av det, att ta samma beslut fast kvickare Vi kan inte möta Udominate och tycka det är jobbigt eller bli skraja. Tar vi det som en bra och rolig utmaning blir det en positiv erfarenhet för oss, säger coach Jesper Sundberg till Dolphins hemsida.

Udominate är på miniturné som startade med vinst mot Mark i Kinna i fredags, efter Norrköping söndag väntar sedan Alvik i Åkeshovshallen Stockholm på tisdag.

– Det är en kul turné där vi ställs mot olika typer av motstånd i de tre matcherna. När det gäller Norrköping så är det ett lag som gärna vill spela organiserat och sätta upp olika spel. Efter alla deras skador och inte minst när Sofia Pelander är borta, så har Shanity James fått ta en jätteroll. Vi har ett tacksamt läge med bred trupp och förmåga att ta bort olika hot, men man får aldrig ta lätt på något, säger Umeå-lagets coach Bo-Ågren Malm.

Tre matcher på fem dagar är inget som bekymrar.

– Att spela täta matcher är inget nytt i Udominates historia och inget vi funderar över. Vi spelar första matchen, sedan är det ny match och därefter ny match igen. Det kallas att vara professionell.

Fakta: Dolphins 23-åriga amerikanska center Shanity James snittar 17,5 poäng och 10,3 returer per match. I säsongens två tidigare möten med Udominate har hon levererat 17+10, samt 19+5.

Säsongens tidigare möten: Norrköping-Udominate 54-73, Udominate-Norrköping 78-41.

Försvarsstarka Udominate släpper i snitt bara in 55,5 poäng per match.

Tung period: Efter sina tunga skador har Norrköping förlorat sina sju senaste matcher.

Bredden: Udominate har åtta spelare som avrundat snittar tvåsiffrigt i antal poäng per match. Agnes Nordström 10, Josefin Vesterberg 10, Ilaria Zanoni 11, Dia Lukacovicova 12, Zenta Melnika 13, Hollie Mershon 14, Martina Stålvant 15 och Santa Okockyte 16. Även övriga bidrar; Tanya Massamba, Salome Kabengano och Emilia Stocklassa snittar 6 poäng var.

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.