Udominates 25:a

Söndagens ligamatch är slut.

Norrköping-Udominate 41-69 (14-18, 8-15, 8-20, 11-16)

Den 25:e raka segern för Umeålaget. Dolphins krigade på bra i början mot ett segt Udominate och ställningen var 20-20 tidigt i andra perioden. Men efter en timeout i det läget så stängde sedan gästerna igen butiken.

Avgörande blev försvarsspelet och den offensiva produktionen – som ovanligt nog rörde sig om två par händer – Zenta Melnika 26 poäng och Santa Okockyte 24 poäng.

Umeås poäng: Zenta Melnika 26, Santa Okockyte 24, Hollie Mershon 4, Josefin Vesterberg 5, Tanya Massamba 4, Salome Kabengano 3, Agnes Nordström 2.
Norrköping: Shanity James 15, Anna Stern 7, Matilda Claesson 6, Ndey Ramou Jeng 6, Jessica Grant 3, Lovisa Hjern 2, Vanessa Taylor 2.

Så här var matchen:

Udominates startfemma: Santa Okockyte, Hollie Mershon, Salome Kabengano, Josefin Vesterberg och Zente Melnika.
Jämfört med senast så vilas Ilaria Zanoni efter en fotstukning hon åkte på mot Mark i fredags.
Dolphins: Lovisa Hjern, Vanessa Taylor, Anna Stern, Matilda Claesson, Shanity James.

Första perioden: 14-18.
Ställningen 3-8 efter drygt 3 minuter. Inte någon superintensitet i början av gästerna inte. Matchen webbsänds (betalmatch).
10-12 efter sex minuter och då har James gjort 7 poäng för hemmalaget. Udominates anfall består av ganska snabba avslut på egen hand. Inte så lysande lagspel i början och perioden blir jämn. Zenta Melnika dominanten med sina 12 poäng.
Andra perioden: 8-15.
Udominate har tidigt roterat på nio spelare, dock har Martina Stålvant inte varit i spel, så då är frågan om är sjuk eller nåt.
Två minuter in på andra är det 18-20. En mycket nödvändig timeout av Udominate. Norrköping gör 20 lika. Kort senare tar Shanity James sin tredje foul. Noterbart är att inte en enda trepoängare avlossats av Udominate. Ställningen 22-24 efter knappt halva andra. Då provar Okockyte en första trea som sitter till 22-27. Tid 4:49 kvar till halvtid. Domarna är pigga och även Zenta Melnika åker på foul nummer tre. Udominate gör ett litet ryck 22-31 med 2:54 kvar av perioden. Hemmalaget gör inga fler poäng.
Ställningen i halvtid: Norrköping-Udominate 22-33
Zenta Melnika har gjort 18 poäng. I övrigt bleka insatser. Hela 14 turnovers av Udominate. En uppenbar gameplan är alltså att spela bollen inside. Ett enda trepoängsskott av gästerna i första halvlek. Dolphins är 0 av 5 på treorna. Returer 21-9 i Umeå-favör.
Tredje perioden: 8-20.
Udominate drar ifrån till 24-38 och hemmastjärnan Shanity James tar onödigt en fjärde foul. Norrköping har oerhört svårt att komma till skott. Melnika har fått stanna på bänken efter paus och nu är det Okockyte som står för de flesta poängen. Mitt i tredje har vi 26-42 och timeout Norrköping. När vi får 26-47 så minns vi att ställningen faktiskt var 20-20. Udominate har alltså gjort 6-27 sedan dess.
Ställningen inför sista perioden 30-53.
Fjärde perioden: 11-16.
Melnika är inne igen. Hon och Okockyte gör det mesta. Vid 30-57 tar Dolphins ny timeout. Finns någon ny offensiv idé? 0 av 8 på treorna är tufft. Udominate har 2 av 2 och fortsätter spela in bollen närmare korgen.
Fem minuter kvar 34-59 och nu är koncentrationen inte längre på topp hos Udominates spelare. Mycket slarv och Dolphins kan nog kanske få ihop en jämn sista period när det hela ska spelas av. Noterbart är att Agnes Nordström bara gjort åtta minuter i dag.
Matchen slut: Norrköping-Udominate 41-69