Vann på friare tyglar

För andra gången den här säsongen lyckades Umeå BSKT besegra heta Jämtland som kom på besök med åtta segrar på de elva senaste omgångarna.

Före jul kom Umeå-segern mot Jämtland mycket tack vare en viss Rudy Mbemba. När han nu är skadad så var vinstreceptet ett helt annat. Laget Umeå fick friare tyglar ute på banan och tackade med att leverera som ett kollektiv. Sex man på tvåsiffrigt i poängkolumnen, plus lite sköna drag som  hela nio assists av Terrence Oglesby, 15 returer av George Valentine och tre viktiga steals av Gerald Williams. Högprocentiga skyttar fanns i Egal Saleman, Johan Rönström och André Nilsson.

– Oerhört välbehövlig seger. Djäkligt kul att se killarna steppa upp och spela osjälviskt, säger coach Jesper Gustavsson som i par med Jens Tillman var på tå precis som spelarna.

– När de steppar upp så måste vi coacher också göra det. Faktiskt var jag ibland lite taktiskt bekymrad där vid sidan av, men killarna har  fått lite mera frihet och det gav bra svar. Den här matchen vinner de på ren vilja, säger Jesper Gustavsson.

Mer läsning: Umeå-skräll i derby

Mer läsning (Plus):  Spelarna ”Vi behövde den här”

Bilden: Terrence Oglesby lurade Jämtlands spelare med flera snygga assists.
Foto: Henrik Karmehag/VK

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.