TV-match, skador, mm

Här kommer ett inlägg med lite blandat innehåll.

Stockholms-derbyt i Superettan i kväll onsdag är så hett att matchen kommer att sändas live i TV4 Sport. Uppsnack från 18:55 och uppkast 19:05. Det är serietvåan AIK som spelar hemma i Solnahallen där gästerna är seriettan, obesegrade Djurgården. Båda lagen aspirerar på en ligaplats nästa säsong och så lär det väl bli om klubbarna blir godkända av Svenska Basketbollförbundet.

I senaste omgången vann AIK mot Trelleborg, då levererade den tidigare Umeå-spelaren Alexander Holmström Forster 13 poäng + 14 returer.

x x x x x

I sista omgången av Basketligan dam sänds en match via webben. Det är Visby Ladies som på sin egen kanal sköter sändningen av Visby-Telge.

x x x x x

Skador drabbar även andra klubbar än Umeå BSKT. Exempelvis blir BC Luleås Denzel Andersson borta ett par veckor efter att ha fått axeln ur led. I Luleås Superttan-lag är LF Futures Caleb Musie knäskadad, en knäskada har även dubbellicensierade (BG Luleå och Luleå Basket) talangen Stephanie Visscher råkat ut för.

x x x x x

Umeå-killen David Jallow gjorde en toppmatch senaste helgen då han stoppade i hela 21 poäng när hans nya lag LF Future besegrade Köping med 87-85.

x x x x x

Skadeläget i Umeå BSKT. En daguppdatering säger att Gerald Williams troligen kommer att ha gips två veckor för sin brutna tumme. Josh Wolfram har en axelskada lite liknande Denzel Andersson i Luleå. Umeås kanadensare rehabtränar för fullt. Albin Frank har en infektion och är borta något i stil med en vecka till. De långtidskadade Johan Pierre och Nathan Dawit spelar inget i vår.

Stjärnan Rudy Mbemba?

– Han är på väg tillbaka, men vilken dag och vilken match han kan spela igen är oklart. Vi får se om det blir i någon av de sista seriematcherna eller om det blir i playoff, säger Umeås sportchef Luca Romano.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.