Kan bli klart

I kväll fredag kan Umeå BSKT definitivt bli klart för slutspel, detta om Malbas förlorar mot Norrköping för då försvinner även Malmö-lagets teoretiska chans.

Intressant är fortsatt kampen om att vinna grundserien. Ligaledande BC Luleå har en nöt att knäcka borta mot Uppsala. Förlust där skulle kunna innebära att tre lag står på 8 förluster vardera efter kvällens omgång. Men inget är givet. Södertälje får nog ingen promenad i parken borta mot Jämtland.

– Uppsala är ett bra lag, med stor bredd. Vi kommer behöva göra en riktigt bra insats på bortplan, vilket vi kanske inte gjort på ett par bortamatcher nu. Så det ska bli intressant, säger Peter Öqvist, coach för BC Luleå, till NK/NSD.

– Efter vår svaga insats i Q1 och början av Q2 mot Umeå (underläge 18p), vilket gjorde att vi inte orkade ta oss tillbaka och vinna matchen, så har vi en tuff uppgift för att slå ett av de rekord vi satte ut innan säsongen – en vinnande säsong (dvs. vinna fler matcher än vi förlorar), säger Jämtlands Torbjörn Gehrke till klubbens hemsida.

I Jämtland är Dino Cinac tillbaka.

Tabelltoppen

1. BC Luleå                       22/7   44
2. Norrköping Dolphins     20/8   40
3. Södertälje Kings           20/8   40
4. Uppsala Basket           17/11  34

Fredag 17 mars, kl 19:04
Malbas-Norrköping, Heleneholms sporthall, Malmö
Uppsala-BC Luleå, IFU Arena
Jämtland-Södertälje, Östersunds Sporthall
Nässjö- Borås, Nässjö Sporthall

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.