Fick derby-revansch

Kvällens sena Umeå-derby i damernas division 3 blev en Iksu-triumf.

Slutresultat: Iksu-KFUM Umeå 63-27

Iksu-coachen Björn Markström var nöjd med revansch då KFUM Umeå vann lagens senaste möte med 49-46.

”Jag är nöjd med segern, vi hade en tuff förlust i matchen senast mot KFUM där vi kom in helt fel i matchen och det lyckades de utnyttja. Vi fokuserade på att göra en bättre match från början denna gång. Framförallt i försvar gjorde vi en bättre match genom att släppa in 8, 6, 3 & 10 i de olika perioderna. KFUM gjorde dock det tufft för oss offensivt, så trots bara 14 insläppta poäng i halvtid vilket är otroligt bra, så hade vi bara en ledning med 24-14. I tredje & fjärde perioden fick i igång anfallet bättre och vann till slut matchen med 63-27. Totalt sett en laginsats där alla bidrog, främst genom att spela bra försvar”.

Iksus poäng: Maria Lundbäck, 15, Linda Skoglund, 12, Caroline Mutzito-Bagenda, 7, Maja Söderberg, 7, Alina Turunen, 7, Dana E Erin, 6, Elvira Nordin, 6, Anna Duner, 3.
Främst i KFUM Umeå: Moa Dellbro 8, Ida Lundgren 6,