Tre OT, fem utfoulade

Helgens kanske största basketäventyr på ungdomssidan hade KFUM Umeås killar födda 03/04 (lagbilden).

Laget var under helgen i Sundsvall och spelade ”träningscup” mot lag från KFUM Sundsvall.

Snackisen blev den match som gick till OT (overtime) – inte bara en gång. Närmare bestämt tre förlängningar behövdes för att kora en vinnare. Hemmalaget Sundsvall ordnade extratid genom att sänka ett trepoängsskott i sista sekunden av ordinarie matchtid…

Inför den tredje förlängningsperioden hade Umeå fått inte mindre än fem spelare utfoulade (!).
Slutresultatet blev 79-69.
Träningsresultat.
KFUM Sundsvall P03 Röd – KFUM Umeå 72-66
KFUM Sundsvall P03 Vit – KFUM Umeå 79-69 (efter tre förlängningar)
KFUM Sundsvall P04 Röd – KFUM Umeå 34-104

En annan utmaning på söndagen var att Satelliterna Hörnefors, flickor 03/04, som gått rent i Västerbottens ungdomsserie – i en träningsmatch tog sig an KFUM Umeå flickor 01/03 (ett lag som spelat i Norrbottens-serie i vinter). Skillnaden i ålder var i snitt ett par år och skillnaden i längd i snitt kanske två decimeter (?).
Satelliterna som för första gången testade matchtid på fulla 4×10 minuter lyckades göra matchen jämn i halvtid (18-19) och hålla emot bra i tre perioder. I sista perioden tog dock bensinen slut samtidigt som Umeå-laget lade in en extra växel i anfall. Till slut 32-60 i Umeå-favör