Mer om avstängningen

I dag finns mer information om den avstängning som gäller för Södertäljes Thomas Massamba i avvaktan på beslut från Svenska basketbollförbundets disciplinnämnd.

Enligt domarrapporten från matchen i Östersund ska Massamba, (som tidigt i fjärde perioden fick en teknisk foul som blev hans femte foul i matchen) ha slagit och jagat domaren Apostolos Kalpakas efter matchen.

– Det har kommit in anmälan från domaren om att han (Massamba) har följt efter domaren och slagit till honom på armarna. Det är normalt att man inte ska utöva fysiskt våld på domaren. Därför valde vi att stänga av spelaren i väntan på utredning, säger Jan Jönzén,  tf ordförande i nämnden till Sportbladet.

Massamba själv säger så här om incidenten till Sportbladet: ”Då slår jag bort hans händer och säger ”Rör mig inte”. Han tappar sin visselpipa och jag tror att han blir rädd och börjar springa. Jag springer inte efter utan joggar och frågar varför han springer. Då säger han ”bort, bort, jag kommer att anmäla”. För vadå? Han rör mig och jag tar bort hans händer.”

Disciplinnämnden ska nu utreda fallet. Beslut väntas inte förrän i nästa vecka.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.