Vem snor bortamatch?

Dags för SM-final herrar. BC Luleå mot Södertälje Kings. Intressant fråga är vem som kan sno en bortamatch? Kings måste göra det för att kunna ta sitt femte raka SM-guld…

Under grundserien vann lagen sina respektive hemmamatcher.
Luleå v.s. Södertälje i Luleå Energi Arena: 61-59, 78-74.
Södertälje v.s. Luleå i Täljehallen: 96-74, 82-67.

BC Luleå är obesegrat i LEA hela den här säsongen.

– Vi känner hunger och vet att om vi når vår toppnivå i anfall och försvar har vi chans att vinna. Och vi skall inte glömma att vi har en stor fördel i hemmaplansfavören och er otroligt viktiga hjälp från läktaren, säger Luleå-coachen Peter Öqvist till klubbens hemsida inför final 1 i Luleå i kväll tisdag.

Det finns också en mening där Luleå-coachen går att tolka som om att hans grundserievinnande lag inte riktigt är favoriter…

– Motståndet är såklart svårast möjliga i form av ett Södertälje med 6 importer, 2 landslagsmän och rutin av att vinna men de är inte oslagbara.

Kings coach Vedran Bosnic ser fram mot ännu en finalserie:

– Det kommer blii tufft, men vi känner oss redo att ge vårt max. Luleå är ett bra lag och de har hemmaplansfördelen. Men vi kommer fokusera på vårt spel, säger Vedran Bosnic till Länstidningen inför första finalen i matchserien som avgörs i bäst av sju matcher.

Nyckeln är – såklart – försvaret.

– Vi kommer att spela väldigt aggressivt i försvar, vi har visat upp ett väldigt bra försvarsspel och vi blir bara bättre och bättre, säger Vedran Bosnic till LT.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.