Europa-satsning i annan liga

Regerande svenska mästarna på damsidan, Luleå Basket, fortsätter sin satsning på spel i Europa.

Men det blir inte i Fiba EuroCup som de senaste två säsongerna – utan Luleå satsar i stället på att spela i EEWBL (Eastern European Women Basketball League) säsongen 2017/2018. 

– Det känns jätteroligt att vi kan fortsätta spela ute i Europa även nästa säsong, säger Monica Wikström-Johansson, klubbdirektör Luleå Basket i ett pressmeddelande.

– Den här ligan ger oss många matcher mot tufft motstånd vilket kommer att utveckla våra spelare ännu mer, säger Sara Stark, sport- och eventansvarig Luleå Basket.

Den östeuropeiska damligan spelas i två grupper med åtta lag i varje grupp.  Alla lag i vardera grupp möts en gång, och matcherna spelas i form av sammandrag vid tre tillfällen med två-tre matcher per gång.

Efter avslutat gruppspel möts de fyra bästa i varje grupp i kvartsfinal som spelas i en hemma- och en bortamatch. Vinnarna där går vidare till Final Four.
De fyra som kommer på plats 5-8 i varje grupp möts i en hemma- och en bortamatch för placering.

Förra säsongens topplag i EEWBL var Good Angels Kosice, Slovakien, TTT Riga, Lettland, Dynamo Moskva, Ryssland och Basket 90 Gdynia, Polen.

Andra deltagande lag kommer från Litauen, Vitryssland, Ukraina, Kazakstan och Turkiet.

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.