Silly: Stjärnans flytt klar

Mark Baskets stjärna Elin Ljunggren har bestämt sig. Flytten är klar. Ny klubbadress blir Alvik Basket i Stockholm.

Förra ligasäsongen snittade den 185 cm långa 21-åringen 16,3 poäng,  9,4 returer och 2 assists på drygt 33 minuters speltid. Moderklubben är KFUM Borås Basket och efter tre år med BG Mark har Elin Ljungggren spelat fyra ligasäsonger med Mark Basket i Kinna.

– Känns så klart lite tråkigt att lämna Mark, samtidigt känns det som rätt steg för mig. Det blir ett nytt steg i min karriär. Jag har funderat länge och det är en helhet. Jag kan plugga här i Stockholm, jag har min bror här, laget känns bra, klubben känns bra och coachen känns bra. Det känns helt enkelt som att helheten kan bli riktigt bra, säger Elin Ljunggren till sin nya klubba hemsida.

Elin Ljunggren har spelat 78 landskamper, varav tre seniormatcher med A-landslaget.

– Hon är en av de bästa spelarna vi har på svensk mark, jag är så otroligt glad för laget och för klubben att hon väljer Alvik. Hon är en bra skytt, kan attackera utifrån och är även bra under korgen. Hon kommer bidra till att vi får ett större djup i laget. Att vi får ytterligare en dimension i vårt spel säger Alvik Baskets coach Jurgita Kausaite.

Alvik Basket som nått semifinal i Basketligan dam de två senaste säsongerna ser ut att kunna få ett riktigt starkt lag kommande säsong.

– Vi är överens muntligt med ett par spelare till som vi hoppas kunna presentera inom kort. Dessutom för vi diskussioner med ett par spetsspelare. Vi siktar självklart på att bli ännu starkare kommande säsong och Elin är en viktig del i det. Målet är att ha en lite bredare trupp än förra säsongen så vi får större konkurrens, bättre träningar, kan få upp intensiteten och inte är lika svaga för skador, säger Jurgita Kausaite.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.