Klart: Guldcoachen lämnar

Södertälje Kings tappar guldcoachen Vedran Bosnic. Det blev sju säsonger och fyra SM-guld.

– Jag har alltid varit beredd och insett att den här dagen skulle komma med en så enastående bra coach och ledare som Bosnic är. Vi har haft en väldig förmån att fått haft honom här under så lång tid säger SBBK:s klubbdirektör Robert Andersson till klubbens Facebooksida.

– Dessutom har vi genom åren alltid haft en ”gentlemen´s agreement” som inneburit att om tillfället dyker upp för Vedo så skulle vi aldrig stoppa honom, nu har tillfället kommit och vi låter honom givetvis gå vidare trots att vi har ett gällande kontrakt fortsätter Andersson.

Södertälje Kings intensifierar nu jakten på ny coach. Målet är att ha allt klart före midsommar.

– Redan när det här började sonderade vi terrängen. Vi har byggt för att vara ett lag som utmanar om guldet och spelar i Europa. Nu vill vi fortsätta med det internationella spelet. Det kan bli en annan profil med de unga spelarna och möjligheter för dem att utvecklas. Jag tror inte att vi behöver göra avkall på målsättningen om att vara ett topp fyra-lag. Men det kan bli en lite annan inriktning – och det förändrar kravprofilen med en ny coach. Det är inte namnen som ska styra vår riktning, säger Robert Andersson till Länstidningen i Södertälje.

Södertälje har för närvarande en spelare med kontrakt.

– Det skulle vara bra att få några lagkamrater, säger Valter Lindström, till Länstidningen.

Vilken som blir Vedran Bosnics nya klubb är ännu inte offentligt.

– Jag är oerhört tacksam mot alla i SBBK – alla spelare, klubbledningen och personalen, styrelsen, supportrarna och hela Södertälje för det stöd jag fått alla dessa år. Vägen till framgång byggdes i en klubb som kom att bli min familj där vi alla strävat mot samma mål. Jag har gett allt för klubben och är väldigt stolt över att vara del av en framgångsrik era i Svensk baskets historia. Detta kommer jag alltid bära med mig, men nu är det tid för en ny utmaning i ett nytt land. Mitt nästa mål är att vinna mästerskap i flera länder, säger Vedran Bosnic till Kings Facebooksida.

x x x x x

Vedran Bosnic fortsätter som förbundskapten för Sveriges basketherrar, som inleder VM-kvalet i augusti.

– Vi har varit fullt medvetna om att hans kontrakt kan ändras och ser inga problem med det. Han kommer att fortsätta följa basketen i Sverige, säger Svenska Basketbollförbundets generalsekreterare Lena Wallin-Kantzy till TT.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.