Lite svar på läsarfråga

Bloggen har fått följande läsarfråga från Michael Almenäs:

När förlänger Udominates och BSKT:s kaptener ? vore en viktig signal.
Hur tänker coach Gustafsson om lagbygget ? Hur vore det spelare från Balkan eller Baltikum för BSKT ? Välutbildade, starka och stabilare än många amerikaner. Hur blir det med Bloggens lågoddsare ?
Har Udominate försökt värva svenska Nathalie Fontaine ? Är det på väg in en stark forward
i Udominate, som kan skjuta treor, driva på korgen och ta returer off och def ?
Vad säger Bloggen?

Ett försök till svar: Oklart när lagkaptenerna i Umeå-lagen skriver på.
Umeå BSKT: Lagkaptener förra säsongen var Egal Saleman och Johan Rönström. Läget med båda är att de och klubben enligt sportchef Luca Romano för ”en nära dialog”. Bloggen är ganska säker på att Egal och Rönna stannar med tvåårskontrakt.

När det gäller importspelare så har BSKT varit väldigt tydliga med att det är lågbudget och i första hand svenska spelare som gäller. Säkert blir det i truppen någon fler av yngre modell i stil med Anton Leth. Senast Bloggen surrade med coach Jesper Gustavsson nämnde han att det i ett senare skede inte är otänkbart med ett par importer – i första hand amerikaner – om det skulle dyka upp rätt typer (och självfallet underförstått att det då dykt upp friska pengar i klubbkassan).

Udominate Basket: Lagkapten Agnes Nordström rehabtränar sin skadade fot, klubben vill absolut ha henne kvar och ett färdigt avtal bara ligger och väntar.  Man skulle helt enkelt kunna säga så här – den dagen Agnes känner att foten funkar för elitspel så spelar hon i Umeå. Lågoddsaren Hollie Mershon lär spela vidare i Umeå en säsong till.

När det gäller övriga spelare som eventuellt är på väg in i Udominate så har Nathalie Fontaine inte varit mer aktuell än att klubben alltid håller sig ajour hur läget är med svenska bra spelare. Om något namn ska droppas så har exempelvis Ellen Åström haft intresseerbjudande från Umeå – hon valde nu ett proffsäventyr utomlands i spanska ligan.

Lagbygget så här långt med fem nyförvärv är lite svårbedömt – eftersom helheten i pusslet saknas. Nye centern Lisa Koop är den nya spelare som man kan fundera mest kring, svenska ligan är en sak – Eurocup något helt annat.  De övriga; Mante Kvederavicute, Gigi Mazionyte, Tiffany Brown och löftet Danielle Elvbo känns klockrena.

Udominate ska under grundsäsongen spela 22 svenska ligamatcher och i alla fall 16 internationella matcher i Eurocup plus östeuropeiska ligan. Det är ganska tydligt att det för Europa-spelet i nuläget fattas en stor spelare som helst ska kunna växla mellan position fyra och fem. Almenäs är nog ganska rätt ute att kravspecifikationen innehåller såväl returtagning som anfallshot även från distans. Storlek någonstans 190 centimeter +

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.