Guldlagens planer

Guldlagen BC Luleå och Luleå Basket tänker fortsätta samla guld.

Herrlagets plan är inte ett dugg krånglig. Konceptet är att förlänga med alla och bara fortsätta där förra säsongen slutade. Det har gått väldigt bra så här långt med Yannick Anzuluni, Quinton Upshur, Brandon Rozzell, Tom Lidén, Brice Massamba. Klara är även Anton Saks, Denzel Andersson plus hemplockade Anton Kobylak-Berglund.

Ett namn är dock inte klart. Adam Rönnqvist.

– Jag är inte särskilt hård. Det är första gången i mitt liv nu som jag sätter emot lite grann. Annars tar jag det som ges i princip, men nu är det hårt mot hårt. Så vi får se, säger den skottstarka Luleå-guarden till NK/NSD om förhandlingen.

Bloggen bedömer oddet som ungefär 1,00 på att BC Luleå och Adam Rönnqvist kommer överens.

x x x x x

När det gäller Luleå Basket blir det framför allt helt nya importspelare. Av de tunga guldhjältarna är Allis Nyström klar och den stora knäckfrågan är om lagkaptenen Anna Barthold ska fortsätta en sjunde säsong i Luleå och försöka ta ett femte raka guld. Förra säsongen blev det ett ligasnitt på 17 poäng och 10 returer.

– Vi har pratat på telefon om hur det ser ut i laget, vilka spelare som lämnat, hur det ser ut på de olika positionerna och försäsongen. Från mitt perspektiv var det ett bra samtal. Det är inte givet att hon ska skriva på, men klubben ska prata med henne och jag hoppas att de kan komma överens om ett kontrakt, säger Luleå Baskets coach David Visscher till NK/NSD.

Bloggen bedömer oddset till ungefär 1,30 på att Luleå Basket hittar en lösning för Anna Barthold.

Luleå Basket har klart med amerikanska guarderna Adrienne Motley och Jessica Thomas. In i truppen ska en tredje amerikanska, plus en EU-spelare, det rör sig då på dessa två importer om något i stil med en forward och en powerforward. Det lär även bli ytterligare svenska spelare som ska komplettera redan klara Allis Nyström, Sofia Hägg, Rebecka Garderyd, Fanny Mosesson och Elin Lomgren. Många guarder där så Luleå lär kolla på något i lite större storlek.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.