Historisk kvalmatch

Det skrivs faktiskt ett, om än litet, stycke idrottshistoria, när Sveriges herrar VM-kvalar mot Bosnien. Platsen är Norrköping – som på internationella förbundets hemsida benämns som ett sömnigt ställe lite vid sidan av i Sverige.

Vi får väl se hur sömningt det verkar om Sverige skulle klara av att besegra Bosnien-Hercegovina.

Den historiska fotnoten består i att detta är den allra första matchen av alla som ska spelas innan lagen till VM i Kina 2019 är klara. Uppkast klockan 18:00. Matchen visas direkt via Svenska Basketbollförbundets Youtube-kanal och facebooksida.

www.facebook.com/basketse

www.youtube.com/user/basketklipp

Senare i kväll onsdag möts i samma grupp Armenien och Slovakien.

Formellt är Sveriges kvalstart ett ”förkval” innan det egentliga VM-kvalet.

När Sverige och Bosnien möttes i EM-kvalet förra året så torskade Sverige dubbelt, 71-74 och 76-78. Nu är laguppställningarna lite annorlunda.

Att hålla koll på: Unge bosniske stjärnan Dzanan Musa.

– Bosnien har ett lite annorlunda lag från förra året. Det har en amerikansk spelare, Alex Renfroe, som fått ett bosniskt pass. Han är en väldigt bra spelare som tidigare har varit väldigt bra i Barcelona. Bosnien har också en av de största talangerna i Europa i Dzanan Musa, 19. En fantastisk spelare som troligen kommer vara en av Europas bästa kommande år, säger Sveriges förbundskapten Vedran Bosnic till Norrköpings Tidningar.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.