Armenien nästa

På lördag spelar Sverige den andra matchen i förkvalet till VM. Då gäller det Armenien på bortaplan. Ett Armenien som inledde gruppspelet med komfortabel hemmavinst med 75-61 mot Slovakien.

Armenien mot Sverige blir även ett intressant möte mellan två blivande klubbkamrater. Svenske storskytten Marcus Eriksson har lämnat Barcelona för spel i Gran Canaria kommande säsong – och i samma klubb i spanska ligan ska även centern Luke Fischer spela. Amerikanen på 211 cm som kommer från college (Marquette) har även utrustats med ett armeniskt pass. Fischer noterades för sex poäng och nio returer i VM-kvalet mot Slovakien.

Armenien förfogar även över guarden Ryan Boatright (16 poäng, 8 returer, 6 assists mot Slovakien). Amerikanen Boatright har också dubbla pass. 24-åringen har hunnit vara ute som proffs och då hunnit med spel både i Kina och i Kroatien där han i våras blev MVP och mästare med KK Cedevita – där han i avgörande finalen mot Cibona lade i 22 poäng. Boatright har för kommande säsong skrivit på för turkiska Besiktas.

Armeinen har en bra shooting guard i A.J. Hess. Han sköt 22 poäng och tog sju returer mot Slovakien. Kommande säsong ska han spela för Basel Starwings i Schweiz. Även Hess har dubbla pass USA/Armenien.

Armenien har ett par forwards som basketfostrats i USA via High School och nu på college i USA, det är Arkadiy Mkrtychyan (Idaho Vandals) och Andrew Chrabascz (Butler Bulldogs). Samma väg i USA har guarden Artem Tavakalyan som nu spelar collegebasket med Delaware State.

Mot Slovakien spelade Armenien tunga minuter på dessa sex lirare.  Ett Sverige som kör ända in i kaklet har nog precis som mot Bosnien bra chans att avgöra i sista perioden

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.