Klart: Rutin till mästarna

Mästarlaget Luleå Basket har hittat rutin i form av italienska forwarden Silvia Favento.
32-åringen på 185 centimeter kommer närmast från Reyer Venezia som 2016/2017 tog sig till semifinal i italienska ligan (åkte där ut mot blivande mästarlaget Lucca) och till kvartsfinal i Eurocup.

Statistiken säger att hon snittade (24 matcher/speltid 16 minuter)  4,7 poäng och 2,0 returer i italienska serie A1, samt 3,6 poäng och 2,6 returer i Eurocup. Sett till skyttet så var hon förra säsongen i Italien 30-procentig på trepoängare (26 av 86).

– Vi är glada att Silvia ansluter till laget. Hon är en duktig skytt med bra storlek som kan spela på flera positioner. Hon är också en rutinerad spelare som har spelat i högsta ligan i Italien med mycket internationella matcher, säger mästarcoachen David Visscher i ett pressmeddelande.

– Jag är väldigt glad och exalterad att komma till Luleå och spela i svenska ligan samt EEWBL. Jag ser fram emot att börja träna med laget och jag vill tillsammans med Luleå Basket nå så långt som möjligt i alla ligor, säger Silvia Favento i en kommentar.

I karriären har Silvia Favento spelat över 300 matcher i högsta ligan i Italien, serie A1. Säsongerna 2014/2015 och 2015/2016 fanns hon i San Martino där hon låg på snittet 6,8 poäng och 3,6 returer. Tidigare har hon representerat ytterligare ett halvdussin italienska ligaklubbar.

x x x x x

16-åriga Visby BBK-talangen Tova Ihse är klar för sin andra säsong med Visby Ladies. Redan förra säsongen gjorde Tova fem inhopp i Basketligan Dam.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.