Udominate på resa

Udominate Basket befinner sig på försäsongsresa, just nu i Tjeckien och sedan vidare till Ryssland.

Klubbens första träningsmatch spelas i kväll fredag mot tjeckiska Nymburk, ett lag som precis som Udominate deltar i Fiba EuroCup. Uppkast klockan 20:00 och Bloggen ska via telefon försöka få ihop en sen rapport i afton.

På förhand noteras att Nymburk, precis som Udominate satsar hårt. Till den här säsongen har Nymburk bland annat värvat amerikanska poängdrottningen Krystal Vaughn (senast i Prag) och vitryska guarden/skytten Alexandra Tarasava (som förra säsongen spelade i tyska  Wasserburg som mötte Udominate i Eurocup). Ny är också belgiskan Kyara Linskens, 21 år, 189 cm. Kvar i Nymburk sedan tidigare finns 202 centimeter långa centern Aleksandra Khomenchuk (rysk-ukrainska). Bland de inhemska tjeckiska spelarna finns exempelvis en trio som i somras spelade i Universiaden; Míša Mocová, Petra Bakajsová och Eliška Mircová.

Spelschemat i träningscupen i Karlovy Vary har blvit en smula uppdaterat. Udominate ska inte som tidigare annonserat spela fyra matcher på tre dagar, utan ”nöjer sig” med en match om dagen fredag- lördag – söndag.
Fredag 8 september: Nymburk, Tjeckien-Udominate.
Lördag 9 september: Udominate-Halle Lions, Tyskland.
Söndag 10 september: Udominate- BA Karlovy Vary, Tjeckien.

Från start på resan har Udominate tio spelare. På grund av studierna på polishögskolan avstår Frida Modig den här resan som omfattar tolv dagar. Sent anslutande Ana-Marija Begic är med I Tjeckien, sedan oklart om hon skulle hinna få visum till Ryssland.
Klubben har börjat jobba lite mer med sociala medier och från Udominates Instagram har Bloggen lånat bilden till detta inlägg.

Bilden: Nytt lag – nya ansikten.
Längst fram från vänster: Danielle Elvbo, Tiffany Brown.
Mellanraden från vänster: Mante Kvederaviciute, Hollie Mershon, Isabell Edholm, Sandra Hansson.
Längst bak stora kvartetten: Marina Bas, Ana-Marija Begic, Lisa Koop, och Gigi Mazionyte.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.