Glada miner trots allt

Förlust med 20 pinnars marginal, 54-74 för Udominate mot UMMC Ekaterinburg. Foulproblem. Många turnovers efter att pointguarden blviit skadad. Ändå hade spelare och ledare i Umeå-laget inga problem att koppla på ett leende efteråt.

– Vi spelar mot ett av Europas allra bästa lag i Ekaterinburg, det var trevligt med nästan utsålda läktare och våra spelare gav 150 procent. Efter en första halvlek där vi inte riktigt var på banan med blyghet och lite svaga initivativ, vilket kan vara förståeligt, så kom vi igen i ett läge där många Euroleague-lag hade gett upp i den här arenan, säger coach Julian Martinez Alman.

– Vi kom igen till sju poängs underläge i början av sista perioden och hade bollen, då kom fyra dåliga beslut i rad, men vi gav aldrig upp trots foulproblem i slutet och att Tiffany Brown (stukad fot) inte kunde spela.

Pointguarden Tiffany Brown ska läkarundersökas under helgen. Tveksamt om hon spelar i söndagens tredjeprismatch.

– Tänk om hon skulle bli borta i två månader när tävlingssäsongen börjar, vi tänker inte riskera något för en försäsongsmatch. Låt oss se hur läget är på söndag, men jag tror inte att hon ska spela, säger Udominate-coachen som saknade de två spelare som fanns hemma i Umeå.

Friida Modig hade behövts när Brown försvann och  jag saknade Ana-Marija Begic enormt mycket i den här matchen då det blev foulproblem för oss på stora spelare.

De nio som är på plats i Ryssland fick alla speltid och alla kom med i poängprotokollet.

– När man vill spela med hög intensitet gäller det att matcha hela laget. Det gick riktigt bra när vi skärpte oss i den andra halvleken.

Hur ser helgen ut?

– Lördag förmiddag blir lite fri för återhämtning och koll på stan, sedan tränar vi på eftermiddagen och börjar förberedelserna inför söndagens tredjeprismatch (mot Nadezdha Orenburg)

Mer läsning (Plus): Gav allt inför nära femtusen åskådare

Bilden: Glada Udominate-miner på presskonferensen. Gigi Mazionyte och Julian Martinez Alman.
FOTO: UMMC

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.