Mästarna håller

Mycket basket-tittande i kväll.  Efter att ha sett Udominate torska i Moskva så kikade Bloggen på toppmötet Luleå-Alvik i svenska damligan.

Uppe i Luleå gick det ungefär som vanligt – det vill säga att mästarlaget håller. Efter första halvlek ledde Luleå med 49-37.

Alvik försökte verkligen utmana, men när gästerna närmade sig, det var nere på 65-63 i slutet på tredje perioden, så levererade Luleå.

Matchen slutade 84-77. Luleås sjunde raka i ligan. Alvik står nu på två förluster.

För gästerna gjorde Elin Ljunggren en monstermatch med 32 poäng och 13 returer. Klara Lundquist 18 poäng, 9 returer, 4 assists. Tyngre gick det för de tidigare Udominate-spelarna Martina Stålvant och Ilaria Zanoni som i skotten tillsammans fick ihop 4 av 20 från golvet.
Noterbart är att Alvik vann returerna med 51-34.

Regerande mästarlaget hade fem spelare på tvåsiffrig skörd med mellan 11 och 19 poäng. Bäst Katie Frerking som sköt 4 av 4 på tvåor, 2 av 2 på treor och 5 av 6 från strafflinjen.

Totalt sett en jämn match i de flesta kolumner – men på straffkast var det fördel hemmalaget som satte 18 av 21 mot 11 av 14 för gäsgterna. Sju poängs skillnad på straffarna och sju poängs skillnad i slutresultatet.

Luleå-Alvik 84-77 (28-24, 21-13, 18-26, 17-14)
Luleå: Katie Frerking 19, Adrianne Motley 17, Anna Barthold 16, Allis Nyström 12, Jessica Thomas 11, Elin Lomgren 5, Sofia Hägg 4.
Alvik: Elin Ljunggren 32, Klara Lundquist 18, Martina Stålvant 9, Paula Juhlin 7, Tina Moen 6, Nathalie Schönberg Langanga 2, Ilaria Zanoni 2, Katharina Fasth Gillstedt.