Mer spänning med Udominate

Udominate kom till Södertälje med spelare direkt från EM-kval.
– Vi lyckades vinna, så vi är nöjda med tanke på att det var en match i den värsta av situationer, säger coach Julian Martinez Alman.

Med bara fyra svenska spelare på plats så kunde Udominate enligt reglerna bara använda fyra importer – och två av dem kom direkt från EM-kvalspel med sina landslag.

– Ana-Marija Begic klev upp tre på morgonen för att börja sin resa till Sverige, hon kom fram till Södertälje på eftermiddagen, men ville verkligen ställa upp för laget och det måste man beundra. Hon gjorde allt hon kunde i ett läge där vi bara kunde spela med ”en stor”, säger Udominate-coachen.

Kroatiskan Begic jobbade ihop en dubbel-dubbel med 18 poäng + 10 returer. Hon var i gott sällskap av Gigi Mazionyte som hade 23 poäng + 11 returer. Tiffany Brown bidrog med 17 poäng + 5 assists. Mante Kvederaviciute kombinerade en tung försvarsinsats med 9 poäng + 8 returer. Mycket bra även Sandra Hansson som hade bäst plus/minus med + 13, hon satte 4 av 5 skott för 8b poäng och tog 5 returer. Som synes var det Udominates förstafemma som levererade.

Redan på söndag spelar Udominate ny bortamatch, då mot Alvik Basket i Åkeshovshallen.

– Vi får se om vi då kan ha någon fler spelare tillgänglig. Men jag vet inte. Det visar sig på söndag, det är i alla fall lite mer spännande så, säger Julian Martinez Alman.

Matchguide Basketligan Dam
Alvik – Udominate
Plats: Åkeshovshallen
Tid: Kl. 16.00 söndag.

No­te­ra att…
… Alvik räknas som ett av lagen som i konkurrens med Luleå och Umeå gör upp om platserna i vårens SM-final.
… I Alvik finns tre spelare som förra säsongen spelade med Udominate; Martina Stålvant, Ilaria Zanoni och Katha Fasth Gillstedt.
… Alviks främsta spelare i statistiken är centern Elin Ljunggren och landslagsguarden Klara Lundquist.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.