Vill undvika fler skador i öst

Spelet i den östeuropeiska damligan EEWBL har redan varit kostsamt för de svenska lagen.

Udominates Hollie Mershon åkte på en korsbandsskada under spel i östligan. Borta resten av säsongen.
Luleå Baskets Katie Frerking ska undersökas vidare för misstänkt korbandsskada, en knäskada som kom under spel i östligan.

Det här veckoslutet befinner sig Umeå Udominate i Riga, Lettland, för ny omgång i EEWBL. På programmet dubbla matcher. Lördag mot vitryska Tsmoki-Minsk och söndag mot Hoptrans Sirenios från Litauen.

Extra klurigt för Umeå-laget att det redan på torsdag vankas playoff i EuroCup med första matchen mot Basket 90 Gdynia från Polen, som spelas i Umeå.

– Vi har nio friska och utvilade spelare och läget är okej inför den här helgen. De vi saknar är Emelie Enjebo (skola) och Frida Modig (menisk). Nu ska vi försöka klara den här turneringen med två matcher på två dagar utan skador och se till att inte slita för hårt på någon spelare.

– Två vinster skulle innebära att vi ligger väldigt bra till för slutspel i EEWBL och vi försöker göra så bra vi kan. Men det gäller också att tänka framåt och vara lite strategiska, säger Udominates coach Julian Martinez Alman.

Hur långt borta från spel är Frida Modig?
– Det som sagts är att hon i alla fall är borta även under januari.

Bilden: Udominate på fredagsträning i Riga.

Mer läsning: Svår balansgång för Udominate

Matchguide EEWBL
Umeå Udominate – Tsmoki-Minsk, Vitryssland
Plats: Riga, Lettland.
Tid: Lördag kl 13.00.
Hoptrans Sirenios, Litauen – Umeå Udominate
Plats: Riga, Lettland
Tid: Söndag kl. 13.45.

Notera att
… Tsmoki-Minsk är tvåa bakom Olimpia i ligan i Vitryssland, facit 8/2. Lagets främsta spelare är stora USA-centern (198 cm) Kai James, vitryska centern (192 cm) Viktoryia Hasper, samt USA-guarden (183 cm) Rachel Theriot.
… Hoptrans Sirenios toppar ligan i Litauen med facit åtta vinster/en förlust. Sirenios har ett lite mindre – men jämnt lag där ”alla” kan skjuta och spelarna snittar mellan 7–10 poäng. Stommen av inhemska spelare kompletteras av två importer från Ukraina.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.