Öst-seger för Udominate

I lördagens match i östeuropeiska ligan, EEWB, vann Umeå Udominate mot vitryska Tsmoki-Minsk.

Kort summering: Udominate hade genom mycket bra försvar total kontroll på matchen i tre perioder och ledningen med 16 poängs marginal inför den sista perioden.

Då hände något som setts förut i basketboll. Laget i stor ledning tror att allt är klart och blir stillastående i försvar. Tsmoki-Minsk ställde såklart upp ett zonförsvar och i fjärde perioden fanns ingen offensiv spelfantasi i Umeå-laget. Avsaknad av trepoängskytte gjorde inte saken bättre, Kiesel och Begic sänkte varsitt långskott, i övrigt bara missar. Laget totalt 2 av 16 från trepoängsland.

Udominates ledning försvann och med en minut kvar var ställningen 64-62. Det redde ändå ut sig då de enda poängen sista minuten var två straffkast från Danielle Elvbo.

Matchens klart bästa spelare Udominates guard Brianna Kiesel som sköt 19 poäng, samt hade 6 returer, 3 assists och 3 steals. I Plus/minus var hon outstanding med sina +18.

Totalt sett en stundtals slarvigt utförd match från båda sidor, Udominate hade 22 turnovers och Tsmoki-Minsk 24 turnovers.

Matchen slut: Udominate-Tsmoki-Minsk, Vitryssland 66-62 (21-18, 17-12, 15-7, 13-25).

Umeås poäng: Brianna Kiesel 19, Ana-Marija Begic 12, Gigi Mazionyte 10, Lisa Koop 7, Mante Kvederaviciute 6, Tiffany Brown 4, Danielle Elvbo 4, Isabell Edholm 2, Sandra Hansson 2.
Bäst i Minsk: Viktoryia Hasper 20.

Flest returer:  Umeå vann returerna med 44-35, noterat 9 returer vardera på Lisa Koop och Mante Kvederaviciute.

Udominate har nu tre segrar/en förlust på de fyra inledande matcherna i EEWBL. Nästa match är i morgon söndag (kl 12:45 svensk tid blir det), motståndare Hoptrans Sirenios från Litauen.